nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / 18 milliót talált a szekrényben oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
18 milliót talált a szekrényben
A tizenéves fiú elõször csak egymilliót csipegetett le barátja anyjának elrejtett pénzébõl

A tizenéves fiú elõször csak egymilliót csipegetett le barátja anyjának elrejtett pénzébõl, de késõbb visszament, és lenyúlta a többi tizenhétmilliót is. A sértett elkövette a hibát, hogy nem fordult a rendõrséghez, inkább magánnyomozást folytatott. Szerencsére a nyergesújfalui zsaruk még idõben nyomra jutottak.

  A lábatlani Sz. P. az idén ünnepelte tizenötödik születésnapját, középiskolába járt, és mindeddig problémamentesen élte napjait. A nyári szünidõ kezdetekor keveredett rossz társaságba, a haverokkal csavarogva tévedt meg elõször: lopáson érték az egyik esztergomi üzletben.

Nincs megállás

– Azóta gyakran hangzott el a neve az õrsön, röpke három hónap alatt 6-7 alkalommal indult ellene eljárás különbözõ bûncselekmények miatt – tájékoztatott Tiba István százados, a Nyergesújfalui Rendõrõrs parancsnokhelyettese. – Anyja már régen otthagyta a családot, apja éjt nappallá téve dolgozott, hogy megfelelõ ellátásban részesíthesse a fiát. A családi ház ráíratásával már a felnõttkori gondjait igyekezett enyhíteni, ám a fiú meglopta. Talán egy ártalmatlannak hitt bérlethamisítással kezdõdött az apa iránti hálátlanság. Az utazásra kapott pénzt másra költötte, és hamisított egy bérletet magának, amivel mindjárt le is bukott. Ezt követõen kétszer is betörést színlelve vitte és adta el az „öreg” szerszámait és egyéb értékeit, fél-félmilliós kárt okozva. Aztán néhány kisebb kocsmai lopás után következett a „nagy balhé”: a megalapozott gyanú szerint tizennyolcmilliót lopott egyik barátja anyjától. Az ügyben hárman kerültek elõzetes letartóztatásba. Sz. P. jelentõs értékre elkövetett lopás miatt, társa bûnsegédként, míg O. M., a barátja nevelõanyja orgazdaság miatt.

Bizalmas kapcsolat

– Napi kapcsolatot tartottam a problémás fiúval, gyakran jártam a lakásukon, és ismétlõdõ törvényszegései miatt sajnos már kezdeményeznünk kellett a bentlakásos kollégiumba helyezését, hogy kiszakítsuk a baráti körébõl – mondta Árva Attila törzsõrmester, lábatlani körzeti megbízott. – Mindenképp szerettük volna megmenteni, mert értékes, okos gyerek, az általános iskolában számítógépet is nyert tanulmányi versenyen. Munkám alapja az állampolgári kapcsolatok kiépítése, és jó viszony alakult ki közöttünk. Szeptember 26-án, pénteken délután igazoltattam egy értékes terepjáró tulajdonosát, meglepetésemre a kocsiban két férfi és Sz. P. ült. Rendben találtam mindent, az autó továbbment, de nem hagyott nyugton, vajon mit keres a gyerek abban az autóban. Megérezhette õ is, mert este felhívott, hogy találkozni szeretne velem. Panaszkodott, hogy nagy baj van, a kopasz, kigyúrt emberek több millió forintot követelnek tõle. Már oda is adott nekik vagy tizenötmilliót, pontosan nem tudja, menynyit, mert egy lezárt ládában adta át. Kértem, mondja el a színtiszta igazat, de akkor nem árult el mást. Nehéz éjszakája lehetett, mert reggel hatkor megjelent, hogy nagyon fél, és elmondta, honnan lopta el a bankókat, meg hogy a férfiak a sértett ismerõsei voltak. A lakcím alapján jutottunk el a megkárosított asszonyhoz, aki elmondta, a lakásában tartott 18-20 millió forint körüli készpénzt egy ismerõsétõl kérte kölcsön, hogy abból fedezze az építkezés költségeit a jelzáloghitel megérkezéséig. Szerdán este vette észre a pénzkötegek hiányát, de nem tett feljelentést, mert nem bízik a rendõrségben. Amikor a fia haverjai költekezni kezdtek, gyanút fogott, és megkérte férfi ismerõseit, segítsenek a pénze visszaszerzésében.

Tanulságos eset


Érdekes és sokak számára tanulságos lehet, milyen módon tudódott ki a ruhásszekrény titka. A sértett a gyermekeinek sem beszélt a pénzrõl, de azok véletlenül megtalálták. Annyira megtetszett nekik a nagy halom bankjegy, hogy a pénzkötegek társaságában fényképezgették egymást a mobiltelefonjukkal, persze az ominózus szekrénnyel a háttérben. A képeket addig mutogatták a baráti társaságban, mígnem híre ment a sok pénznek. A fiú haverja volt Sz. P., aki egyik társával hamarosan meg is látogatta õt. Miközben a másik fiú elterelte a srác figyelmét, Sz. P. a szekrényben lévõ pénzkötegek tetejérõl elcsipegetett néhány bankót, csak annyit, hogy ne legyen feltûnõ. Egymillió forintot sikerült elemelnie, de másnap egy korábbi ügye miatt õrizetbe vették, és elõzetes letartóztatásba vételét javasolták a rendõrök. Mégis arról született döntés, hogy engedjék ki. Aznap este az ablak alatti szénledobó peremére lépve a nyitott ablakon át jutott a lakásba, és magával vitte az összes pénzt.

forrás: www.zsaru.hu


[ 2008.10.15. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-