nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / 2004. évi költségvetés bemutatása oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
2004. évi költségvetés bemutatása
Lábatlan Nagyközség Önkormányzat 2004. évi költségvetésének rövid bemutatása.


A 2004. évi összesített költségvetés bevételi és kiadási előirányzatait az 1. sz. táblázat mutatja be.
A költségvetés bevételi oldala az állami hozzájárulások és támogatások ismeretében, működési bevételeink a bevételi jogcímekhez tartozó mutatószámok alapján, felhalmozási bevételeink pedig az érvényben lévő testületi határozatok alapján kerültek tervezésre.
Működési bevételeink tartalmazzák az intézményi ellátási díjak és alkalmazottak térítésének bevételeit, a helyiségek, eszközök bérbeadásából származó bevételeket. Saját működési bevételeink összege az iparűzési adó és egyéb helyi adó bevételeket, továbbá a személyi jövedelem adó helyben maradó részét, valamint a személyi jövedelem adóból normatív módon elosztott részt, és a jövedelemkülönbség mérséklésének elvonását tükrözik. Állami hozzájárulások címszó alatt a 2004. évi költségvetési törvényben meghatározott normatív, kötött felhasználású, és feladatmutatókhoz kötött normatív hozzájárulások szerepelnek. Felhalmozási és tőke jellegű bevétlek előirányzata az önkormányzati lakások értékesítéséből származó bevételeket, és a szabad pénzeszközök befektetéséből származó bevételeket tartalmazza. Átvett pénzeszközök az OEP-től, a szomszédos településektől működési célú pénzeszközként átvett bevételeket, továbbá a helyi támogatás, homlokzat felújítás törlesztő részleteit mutatják. Az értékpapír értékesítés címszó alatt az áthúzódó feladatok egy részének pénzmaradványát jelenítettük meg. Az előző évi pénzmaradvány előirányzata a 2003. évi maradvány összegét mutatja.
Működési kiadások a személyi juttatásokat és azok járulékait, továbbá a dologi kiadásokat, mely az önkormányzat és a hozzá tartozó részben önálló intézmények egyéb működéssel kapcsolatos kiadásait tartalmazza. A szociális ellátások magába foglalja a rendszeres szociális segély, a rendszeres gyermekvédelmi támogatás, az aktív korú rendszeres szociális segély, a lakásfenntartási támogatás, az ápolási és egyéb segélyek kiadásait. A támogatások tartalmazzák az átadott pénzeszközöket, (pedagógiai szakszolgálat, OEP finanszírozása az orvosi ügyeletre, zeneiskola, stb.) a vállalkozások támogatását (alapellátást végző orvosok, családi napközi, járó beteg szakellátás), továbbá a társadalmi és civil szervezetek támogatását (Egyetértés SE, Polgárőrség, Lábatlan Nagyközség Közösségi Céljaiért Alapítvány). A hitel tőke törlesztés a településen kiépített csatornahálózat kiépítésére felvett hitel még fennmaradó részét mutatja. A fejlesztések részletezését a 2. számú táblázat tartalmazza. A tartalék címszó alatt a még nem látható egyéb feladatokra elkülönített összegek szerepelnek.[ 2004.03.07. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek