nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / 29. Vándorgyűlés Lábatlan oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
29. Vándorgyűlés Lábatlan
A Helytörténeti Kerekasztal tagjai 2009. október 16-án ez évi utolsó összejövetelüket tartották Lábatlanon a Gerenday Közösségi Házban.

A Holcim és a Forest vállalatok után ez alkalommal a közeli pékségbe látogattak el.
A többszörösen kitüntetett Piszkei Öko Kft-ben Szekeres István fogadta a csoportot. Kalauzolásával bejártuk az üzemet, végigkísérhettük a gyártási folyamatot a gabona tárolásától, a sokféle késztermék - pékáru és különböző sütemények, morzsák, stb - csomagolásáig.
A szigorúan ellenőrzött vegyszermentes gabonát alapos tisztítás után közvetlen felhasználás előtt, saját malomban őrlik, majd zárt rendszerben kerül a feldolgozóműhelybe. A munkafolyamat végén, ügyes szakemberek keze munkájának köszönhetően szebbnél-szebb pék- és cukrásztermékekben gyönyörködhettek a kutatók, majd meg is ízlelhették azokat.

Visszaérve a Gerenday házba baráti beszélgetésre került sor. A résztvevők megállapították, hogy a helybéliek büszkék lehetnek a 40 főt foglalkoztató, országosan ismert cégre. Lelkesedésük alapján azt remélhetjük, hogy jó hírét viszik a biotermékeknek.

Az eddigi hagyományokhoz híven értékeltük az eltelt év eseményeit, szó esett a jövő évi tervekről. Ki-ki az éppen folyamatban lévő munkájáról számolt be, ezzel is további kutatási ötleteket adtak egymásnak. Megállapodtak abban is, hogy a téli szünet nem jelenti azt, hogy a közben felmerült problémával ne fordulhatnának a kutatótársakhoz módszertani tanácsért, illetve egy-egy dokumentumért.
Azzal váltak el egymástól, hogy 2010. márciusában ismét találkoznak.


[ 2009.11.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-