nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / A 2011-es Városi Napok képekben oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
A 2011-es Városi Napok képekben
2011. szeptember 15-17. között ismét megünnepeltük várossá válásunk évfordulóját a település több helyszínén szervezett programsorozattal.
A 2011-es városi napok programsorozat csütörtökön indult a mini maraton futással.
A remek körülmények között 197 indulóval szervezett verseny győztesei a következők lettek:

Korosztály                   Fiú                           Lány
Óvodás             Markos Róbert        Katona Blanka
1-2. osztály      Csizmadi Tamás    Török Emília
3-4. osztály      Bácskai Zsolt           Hédai Míra
5-6. osztály      Rozmán Gábor        Ambrus Judit
7-8. osztály      Simon István            Várvölgyi Patrícia
Felnőtt              Szőke Alex                Kondás Krisztina

A pénteki borsétányon a jó hangulatról a finom borokat kínáló lábatlani és búcsi borászok, a pogácsát kínáló Hölgyek Lábatlanért Klub tagjai gondoskodtak, melyet tovább fokozott a gyönyörű muzsikát játszó Újra Zenekar, majd a Simiak együttes műsora.
A kora esti program a művészeteké volt. Kiállítás nyílt a Gerenday Ház kiállító termében a lábatlani Gerecse Fotóklub tagjainak csodálatos képeiből. A tárlatot és egyben a városi napokat Dinnyés István polgármester úr nyitotta meg. Ezt követően a rendezvényteremben a ház visszatérő fellépői, Csizmadia Katalin fuvola- és Both Lehel zongoraművész koncertje ezúttal is teltházat vonzott. Köszönjük a művészeknek azt a felemelő, üdítő érzést, melyet leginkább ezen a magas színvonalon előadott élő zene nyújhat a komolyzenét kedvelők számára.

Szombaton több helyszínen folytatódtak a rendezvények sok-sok szervező és résztvevő közreműködésével.
9 órától indult a kispályás felnőtt labdarúgó mérkőzés, melyen hat csapat versengett a vándorkupáért a sportpályán. A Lábatlani Egyetértés SE szervezte mérkőzést a Retro Söröző csapata nyerte.
Már reggeltől hangos volt a Duna-part is, ahol a lábatlani „sirályok” rendezték a térségi kajak-kenu versenyt 7 település csapatainak részvételével.
Mindeközben a Gerenday kertben is indultak a programok, elsőként a Bartos Kálmán által kilencedik alkalommal rendezett lábatlani főzőversennyel, melyre idén 12 csapat nevezett. Az I. díjat a Rozália utcai barátok csapata érdemelte ki csülkös káposztájával.
A kisebbeket ugrálóvár, kézműves foglalkozás, kishinta, bábelőadás várta a kertben ill. a színpadon. A nagyobbakat a Silver Blue zenekar szórakoztatta az elkészült ételek kóstolása alatt.
14 órakor indult a szüreti felvonulás a Március 15-e térről. A gyönyörűen feldíszített, hosszú, kocsis és lovas menetet sokan nézték és kínálták a felvonulás több helyszínén. Köszönet a Borostyán Kör vezetőjének, Ollé Ferencnének és a tagoknak a minden részletre kiterjedő szervező munkáért, a segítségért, hogy ez a szép hagyomány továbbra is élhet városunkban.
15 órakor újból a Sportpályán zajló eseményeké volt a főszerep, kezdődött a II. Testvérvárosi Öregfiúk Labdarúgó Torna Schrenk Péter kezdeményezésére és koordinálásával.A rechnitz-i, karvai, búcsi csapatokat legyőzve a lábatlani öregfiúknál lehet a következő egy évben is a vándorkupa.
Estére minden helyszínről megérkeztek érdeklődők, szüreti felvonulók, focisták, kajakosok a Gerenday kertbe. Szász Katalin és Egri József parádés operett előadása után a nap szüreti bállal végződött, ahol vidámságról, jókedvről a Ströcker Melody zenekar gondoskodott.
A vasárnapra tervezett városrészek vetélkedője különböző okok miatt most elmaradt, de csak ideiglenesen, mert még az idén (még nincs konkrét időpont) összemérhetik tudásukat és ügyességüket a baráti, munkahelyi csapatok.
Köszönjük minden szervezőnek, a fent leírt civil szervezeteknek, magánszemélyeknek, akik kivették részüket az ünnepségsorozat megrendezésében és lebonyolításában. Köszönet a rendőrségnek és a lábatlani polgárőrségnek a hathatós segítségnyújtásért és a szponzoroknak az anyagi és erkölcsi támogatásért.
Lábatlan Város Önkormányzata
Holcim Hungária Zrt.
Esztergomi kistérség
Calmit Hungária Kft.
Holcim Hungária Zrt. Szakszervezete
Silocem Kft.
Forest Papír Kft.
Lábatlan Város Közösségi Céljaiért Alapítvány
A sport rendezvények támogatói: Szarka Gyula, Katonáné Szarka Gyöngyi, Gibusz Emil, Ecker Ignác, Halmos Edmond, Mészáros Ferenc (Möszi ), Staudinger István, Nagy János, Gindl Sándor, Teller Péter és a borászok, Mélykúti Tibor, Csizmadi Zoltán, Gyógynövénybolt-Stark Lajos, Molnár Zoltán és a Lábatlani Arany János Általános Iskola tanárai.

[ 2011.09.27. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-