nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / A Bánhidai Fotóklubról a kiállítás előtt oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
A Bánhidai Fotóklubról a kiállítás előtt
A Bánhidai Fotóklub 1997 óta működik, Tatabányán élő fotóművészek - Szamódy Zsolt és Tarjáni Antal a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagjai - hozták létre a városban élő és a fotográfia iránt elhívatottságot érző fiatalokkal közösen. A klub tagjai gyakorlatilag kezdő, illetve középhaladó fotósokból kerültek ki, elfogadva egyfajta műhelyszerű együttgondolkodást. Az elmúlt néhány évben cserélődtek tagjaink, de lassan kialakult egy stabil 10 - 12 főből álló alkotó gárda. A tagok rendszeresen találkoznak, vesznek részt pályázatokon, rendeznek csoportos és egyéni kiállításokat. Első együttes szereplésünk a XV. Mafosz Szalonon 1998-ban szép sikert hozott, első helyezést értünk el. Tatabányán a Kortárs Galériában volt első kiállításunk, melyet azóta évente megismétlünk a város valamelyik kiállító helyiségében. Tagjaink rendszeresen szerepelnek az Országos Fotóhetek és Fotóhónap rendezvényein. 1999 és 2000 nyarán a Gyermelyi Művésztelep tevékenységéhez kapcsolódva alkotótábort rendeztünk, melynek fő témaköre a lyukkamera által nyújtott lehetőségek megismerése volt. Munkánk eredménye a 2000 évi Esztergomi Fotóbiennálén is láthatóvá vált, ahol öt tag alkotásai kerültek kiállításra és Kelemen D. Zoltán díjat nyert. A 2000. évi MAFOSZ Szalonon Kovács Attila lett különdíjas alkotó. Kiemelt feladatunknak tekintjük városunk pillanatainak rendszeres megörökítését, nem csak dokumentarista módon, míg több tagunk a természetfotózás híve. Rendszeresen kiállító tagjaink: Csáki Eszter, Deák Ildikó, Gergely Gabriella, Kelemen D. Zoltán, Kerper Ferenc, Kovács Attila, Kovács Barbara, Papp Éva, Pollák Júlia, Ruppert Géza, Sipos Zoltán, Szamódy Zsolt, Tarjáni Antal, Vargha Márk. A fotósok néhány képe megtekinthető a képgalériában
[ 2003.09.24. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek