nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / A falugazdász tájékoztatója oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
A falugazdász tájékoztatója
A mezőgazdasági termelőkre vonatkozó aktuális határidők és kötelezettségek (adatszolgáltatási stb.):

Nitrát-adatszolgáltatás:

A kötelezettség vonatkozik a nitrát érzékeny területeken gazdálkodókra, és a terület érzékenységétől függetlenül olyan gazdálkodókra, akik a magánszemélyek háztartási igényeit meghaladó mértékű állattartást folytatnak ( baromfi esetében 3, vegyes állattartás esetében 5 számosállat). A jelentés határideje: 2013 12. 31. Ezekben az esetekben a gazdálkodási napló tápanyag gazdálkodásra, trágyázásra, parcella művelési adatokra, valamint állattartásra vonatkozó lapjait, vagy ezeknek megfelelő adattartalmú nyilvántartást kell vezetni. Az adatokat 5 évig meg kell őrizni.

Natura 2000 területeken történő legeltetés:
Natura 2000 gyepterületek október 31, és április 23 közötti legeltetéséhez a környezetvédelmi és vízügyi felügyelőség engedélye, helyi jelentőségű védett területnek minősülő Natura 2000 terület esetében az önkormányzat jegyzőjének engedélye szükséges.

Trágyázási tilalmi időszak nitrát érzékeny területeken:
Nitrát érzékenynek minősülő területeken október 31, és február 15 között szervestrágya nem juttatható ki. A tilalom alá eső táblákon ezen időszakban nem létesíthető, és nem tartható fenn ideiglenes trágyakazal sem.

Bercsényi Sándor
falugazdász

[ 2013.11.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-