nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / A Helytörténeti Kerekasztal XI. Vándorgyűlése Nyergesújfalun oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
A Helytörténeti Kerekasztal XI. Vándorgyűlése Nyergesújfalun

2007. március 23-án második alkalommal találkoztak Nyergesújfalun a kistérség helytörténeti kutatói.
A 2006-ban átadott Térségi Közösségi Házban találkoztak, ahol Padányi Lajos helytörténész és Gelencsér Géza képviselő az oktatási bizottság elnöke fogadta a kutatókat. Részt vett az összejövetelen dr. Horváth Géza a József Attila Megyei Könyvtár munkatársa is. Az épület bejárása után megtekintették a komáromi foto-klub Monostori erőd című kiállítását, valamint az emeleti folyosón elhelyezett nyergesi amatőr fotósok izgalmas, szép képeit.
Sajnos a mostoha idő miatt a Sánc-hegy bejárása elmaradt. A kutatók ellátogattak a Városházára, ahol az 1998-ban átadott, Vecsési Sándor „Emlék gyermekkoromból” című szekkóját és Kernstok Károly grafikai- és festmény kiállítását csodálhatták meg. Ezt követően a vándorgyűlés tagjai ellátogattak az 1912-ben épült és valaha szebb napokat látott Kernstok –villába (melynek rekonstrukciós terveivel később a Nyergesi-házban ismerkedtek). Bejárták a hatalmas épületet, a majdani alkotóházat: Mindvégig érdeklődéssel hallgatták Padányi Lajos anekdotákkal színesített ismertetőit. Végül a Nyergesi-házban ülték körbe az asztalt és került sor a már hagyományos dokumentum és ötlet cserékre.Vándorgyűlésünk következő helyszíne 2007. április 20-án Máriahalom lesz, ahol dr. Wagenhoffer Vilmos esztergomi helytörténész kalauzolásával ismerkedünk a település nevezetességeivel.


[ 2007.04.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-