nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / A következő négy évben 150 ezer új munkahely jön létre oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
A következő négy évben 150 ezer új munkahely jön létre
A kormány 2014-ig 150 ezer, a következő tíz évben összesen egymillió új munkahelyet kíván létrehozni

- erősítette meg a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Czomba Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy ennek előfeltétele, hogy javítsanak a foglalkoztatás helyzetén az északi, északkeleti területeken, ahol jelenleg 20-25 százalékos a munkanélküliség. Az államtitkár kiemelte, hogy az Új Széchenyi Terv a vállalkozások munkahelyteremtését kívánja támogatni és a végleges javaslat 2011. január 15-én kerül a kormány elé.

Az egykulcsos családi adózás lehet, hogy kétkulcsos lesz. A jelenlegi, leginkább megvalósítani látszó változat szerint ugyanis az alsó kulcs a jelenlegi 17 százalékról 16 százalékra csökkenne, míg a felső a most érvényben lévő évi bruttó 5 millió forint feletti 32 százalékról 25 százalékra mérséklődne csak. Eltörlik az adójóváírás egy részét, annyit, amennyi ellensúlyozza a 17 százalékos kulcs 16-ra mérséklését. A szaktárca elképzelése szerint 2011-től már az 1-2 gyermekes szülők is igénybe vehetnének adókedvezményt, melynek mértéke havonta, és gyermekenként 10 ezer forint lenne. A három vagy több gyermekek utáni adókedvezmény jövőre jelentősen, havi 33 ezer forintra emelkedne gyermekenként.Ugyanakkor az elképzelés az, hogy 2011-ben nem csökkenne a családi pótlék, de nem is nőne. Így három vagy több gyermek esetében maradna a gyermekenként fizetendő 16 ezer forint.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.09.28. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-