nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / A művészeti oktatás minősítése oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
A művészeti oktatás minősítése

2005. szeptember 1-jétől sor került az Arany János Általános Iskolában az alapfokú művészetoktatás bevezetésére, melyhez a testület 32/2005. (V.31.) számú határozatával járult hozzá - dráma, színjáték és kerámia, valamint tánc szakon. Az állami normatíva teljes összegének igénybevételéhez az intézményt minősíteni kell. A minősítést az intézmény előminősítése előzi meg, melyet az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete végez.

2007-ben az előminősítési kérelmünket két ízben elutasították a személyi feltételek hiányossága miatt. Az intézmény haladéktalanul gondoskodott a szükséges átszervezésekről, majd az Oktatási Hivatalnál kezdeményeztük az intézmény ellenőrzését, melynek során 2007. november 22-én a minősítési eljárásra vonatkozó kérelmet elfogadták. 2007. december 5-én helyszíni ellenőrzés zajlott le, melynek során a minősítő csoport „kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény” cím elnyerésére tett javaslatot.

2007. szeptember 1-jétől működő tanszakok: képzőművészet-iparművészet, valamint dráma és színjáték, a tánc tanszak már nem a művészeti oktatás keretein belül működik, hanem szakkör formában. Jelenleg 87 fő jár valamely tanszakra ebből 79 fő után kap az intézmény normatívát.


[ 2008.01.04. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek