nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKET VIZSGÁLJÁK oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2020
előre
A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKET VIZSGÁLJÁK
Nem oldják meg a gyermek problémáit, csupán elnyomják a tüneteket, az izgága gyermeket letompítják.


Speciális jogvédelemmel foglalkozik egy alapítvány Magyarországon: azoknak nyújt segítséget, akik egy pszichiátriai osztályon, pszichiátriai kezelés következtében szenvedtek sérelmet. Az alapítvány egy nemzetközi jogvédő szervezet hazai csoportjaként működik Magyarországon, kiemelten közhasznú szervezetként.
Az alapítvány által vizsgált pszichiátriai visszaélések igen sokfélék, és számos ügyben sikerült már hatékony jogi segítséget nyújtani a kárt szenvedettek számára. Egy esetben például egy nő azzal kereste fel az alapítványt, hogy édesanyja kis híján belehalt a pszichiátriai „gyógyszerezésbe” egy vidéki kórházban; életét csak a családtagok beavatkozása és a gyors orvosi segítség mentette meg. Az alapítvány munkájának eredményeképpen a gondatlanságból kis híján halált okozó pszichiátert a bíróság elítélte.
A szervezet évek óta kampányt folytat annak érdekében is, hogy feltárja a „hiperaktívnak”, „figyelemzavarosnak” tartott gyermekek pszichiátriai gyógyszerezésének veszélyeit. Az alapítvány úgy találta, hogy ezek a gyógyszerek, kezelések nem oldják meg a gyermek problémáit, csupán elnyomják a tüneteket, az izgága gyermeket letompítják. Ezért igyekszik felhívni a figyelmet ennek veszélyeire, illetve hogy mi lehet a megoldás ilyen probléma esetén.
Az alapítványhoz a következő ügyekben lehet fordulni ingyenes segítségért:
Ha úgy érzi, a pszichiátriai kezelés során jogtalanul bántak Önnel vagy családtagjával,
Ha úgy érzi, túlgyógyszerezték vagy félrekezelték, és a pszichiátriai kezeléstől rosszabbul lett, mint előtte volt,
Ha akarata ellenére szállították a pszichiátriára, és úgy érzi, ez jogtalan volt,
Ha fizikai bántalmazás érte a pszichiátrián vagy erőszakosan bántak Önnel,
Ha pszichiátriai gyógyszerkísérlet során károsodást szenvedett,
Ha gyermekét „hiperaktívnak” vagy „figyelemzavarosnak” nyilvánították és gyógyszert kellett szednie, de semmi nem lett jobb, vagy a gyermek mellékhatásoktól szenvedett,
Ha a fenti témákkal kapcsolatban információra van szüksége.

Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány
Telefon: 06 (1) 342-6355
Postacím: 1461 Budapest, Pf. 182
E-mail: info@cchr.hu
Web: www.emberijogok.hu


[ 2009.04.08. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek