nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / A rendőrség figyelmeztet! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
A rendőrség figyelmeztet!
A hidegfront és a hatására előforduló viharos szélrohamok megváltoztathatják az útviszonyokat.

A hidegfront és a hatására előforduló viharos szélrohamok megváltoztathatják az útviszonyokat. Az álló- és folyóvizeken tartózkodóktól is fokozott figyelmet kér a rendőrség.

2013. július 29-én hidegfront érte el Magyarország területét. Hatására az északnyugatira forduló szelet a Dunántúl északi felén viharos szélrohamok (70-100 km/h) kísérik. 2013. július 30-án napközben mérséklődik a szél erőssége, de még mindig várhatók időnként viharos (< 70 km/h) széllökések. A fronthoz kapcsolódó zivatartevékenység a jelenlegi számítások alapján nem lesz különösen erős, de késő este a Dunántúlon szórványosan kialakulhat heves zivatar (jég > 2 cm, széllökés > 90 km/h) is.

A rendőrség kéri, hogy a közlekedés résztvevői a meteorológia front átvonulása idején körültekintően tájékozódjanak az időjárási körülményekről, az útviszonyokról, készüljenek fel a váratlan, erős széllökésekre. A viharos szél miatt megváltozhatnak a látási viszonyok, főként a sík terülteken porviharra is lehet számítani. A járművezetők fokozottan figyeljenek a sebesség helyes megválasztására. Elindulás előtt a megszokottnál alaposabban vizsgálják át a járművek műszaki állapotát, a járműre vagy a járművön rögzített dolgok állapotát.

A nyílt vízen túrázók, kisvízi járművel közlekedők vihar esetén a part közelében tartózkodjanak, vagy menjenek ki a szárazföldre.

A tavakon tartózkodók figyeljék az elrendelt viharjelzést. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy II. fokú viharjelzés esetén tilos a fürdőzés. Hirtelen feltámadó szél esetén vízi biciklivel, valamint matraccal kerüljék el a mélyvizet.

Figyeljenek magukra és egymásra!

Szükség esetén hívják az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívók bármelyikét.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
Hivatal

2800 Tatabánya, Komáromi út 2. * tel.: 06-30/298-67-94
sajto.komarommrfk@komarom.police.hu


[ 2013.07.30. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-