nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Adósságkezelés bevezetéséről döntött a képviselő-testület oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Adósságkezelés bevezetéséről döntött a képviselő-testület
Közüzemi díjtartozás, valamint hitelintézettel kötött lakáscélú kölcsönből fennálló hátralék rendezésére lehet kérni a támogatást.

2009. március 24-i ülésén a képviselő-testület tárgyalta az adósságkezelési szolgáltatás bevezetésének lehetőségéről szóló tájékoztatót. Az adósságkezelési szolgáltatás célja a szociálisan rászorult személyek részére a lakhatási feltételek megőrzése és biztosítása, a lakhatási költségek körébe tartozó adósságok mérséklése, illetve megszüntetése. Az adósságkezelési támogatás vissza nem térítendő szociális támogatásnak minősül.

A szolgáltatást a rendelet 4.§-ban megjelölt jogosultsági feltételeket igazolni tudó személy veheti igénybe legfeljebb 12 hónapos időtartamra, legalább hathavi, 50.000 és 300.000 Ft közötti tartozás esetén, vagy ha közüzemi díjtartozása miatt a szolgáltatást az ingatlanban kikapcsolták.

A fennálló tartozás lehet közüzemi díjtartozás, közösköltség hátralék, lakbérhátralék, valamint hitelintézettel kötött lakáscélú kölcsönszerződésből fennálló hátralék.

A támogatás mértéke a tartozás összegének legfeljebb 75 %-a, melyet 12 havi egyenlő részletben a követelés jogosultjának folyósít az önkormányzat. Az adósságcsökkentési támogatást a polgármester a Szociális és Egészségügyi Bizottság javaslata alapján állapítja meg, az adminisztrációs feladatokat a Polgármesteri Hivatal látja el. Az adósságkezelés ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg. Az igénybe vevő köteles a tartozás és az önkormányzati támogatás különbségét (a tartozás legalább 25 %-át) egy összegben határidőre, vagy a hitelezővel kötött megállapodás alapján havi részletekben megfizetni.

A szolgáltatást igénybe vevő személy a Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálattal köteles együttműködni és az adósságkezelési tanácsadáson részt venni. A Szolgálat legalább egy munkatársának tanácsadói képzésben kell részt vennie, melynek költsége mintegy 200.000 Ft/fő.
A támogatás nem folyósítható és a kifizetett támogatást vissza kell fizetni az adósságkezelésre vonatkozó szabályok megszegése esetén.

Töltse le a rendeletet:

Az adósságkezelésről szóló 4/2009. (IV.28.) sz. rendelet


[ 2009.05.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek