nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Advent után - képekkel oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Advent után - képekkel
December 4-én, advent második vasárnapján került megrendezésre hagyományos városi ünnepségünk, az adventi vásár és hangverseny.
14 órától a Gerenday Ház udvarán a hangulatosan feldíszített és kivilágított pavilonokban helyezték ki portékáikat az árusok, többek között a Gondozási Központ tagjai, az Arany János Iskola tanulói és tanárai, a Katolikus Karitász képviselői. Válogatni lehetett a karácsonyi díszek, ajándékok, sütemények, könyvek, házi készítésű lekvárok között. A nézelődés közben jól esett a forró tea, az illatos, forralt bor és a Borostyán Baráti Kör kínálásában a mézeskalács, a gazdagon megrakott zsíros kenyér.
15 órakor megérkezett a „Nagycsaládosok” Télapója. A csillogó szemű apróságok izgatottan várták és vették át ajándékaikat a jóságos öregapótól.
A ház rendezvénytermében fél ötkor felcsendültek a karácsonyi dallamok. Elsőként a Lábatlani Halasi István Református Ifjúsági Kórus gyönyörű előadását hallhattuk. Méltán lehetünk büszkék az alig egy éves kórus tagjaira, a lelket melengető dalokat a közönség vastapssal díjazta. Köszönet a kórus alapítójának, Darányiné Csonka Valéria tiszteletes asszonynak és az énekkar vezetőjének, Kisgyőri Krisztiánnak a lelkes és fáradhatatlan munkáért, mellyel örömet visznek a tagjaik, családjaik és mindannyiunk életébe ezekkel a színvonalas előadásokkal.
Másodikként a Tatai Eszterházy Énekegyüttes lépett a színpadra, akik amerikai gospel dalokkal fergeteges hangulatot teremtettek a házban és vidámságot hoztak a karácsonyvárás idejére a jelenlévők szívébe, lelkébe.
A koncertek végén Dinnyés István polgármester úr kívánt boldog ünnepeket a város lakóinak és meggyújtotta a város jelképes adventi koszorújának második gyertyáját.
A szereplőket és ünneplőket az előcsarnokban a Hölgyklub tagjai finom házi süteménnyel kínálták.
Köszönet mindenkinek, aki részt vett ennek a meghitt, bensőséges, ünnepi rendezvénynek a szervezésben és lebonyolításában.
Külön köszönet Richterné Lupkovics Andreának, az udvaron felállított betlehemi jászol elkészítésében való közreműködéséért és Giacintóné Papp Valériának, aki az adventi koszorút ajándékozta az ünnepségre.


Szabó Ildikó
közművelődési vezető

[ 2011.12.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
Fotó: Naszák István
Fotó: Naszák István
-
-
Fotó: Naszák István
-
Fotó: Naszák István
-
Fotó: Naszák István
-
-
-
-
-
Fotó: Naszák István
Fotó: Naszák István
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Fotó: Naszák István
-
-
-
-
-
Fotó: Naszák István
-
-
-
-
Fotó: Naszák István
Fotó: Naszák István
-
-
Fotó: Naszák István
Fotó: Naszák István
-
Fotó: Naszák István
-
-