nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Adventi gondolatok oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Adventi gondolatok
Olyan csodálatos és felemelő érzés évről-évre a legszebb napra, az esztendő legmeghittebb ünnepére, a karácsonyra készülni.

Kedves Adventet Ünneplő Testvéreim!

Olyan csodálatos és felemelő érzés évről-évre a legszebb napra, az esztendő legmeghittebb ünnepére, a karácsonyra készülni.
Az esztendő legbensőségesebb ünnepe akkor lehet igazán felemelő, ha a szívünket-lelkünket átjárja a jó hír, az örömüzenet: „Nekünk Megváltónk született, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.”

Azért született a Megváltó, hogy minket, esendő, mindenféle gonoszsággal terhelt embereket megváltson, megszabadítson a bűn rabságából. Ehhez nekünk semmit nem kell tennünk, egyedül hinni az Isten teremtő és megváltó tettében. Az Úr Isten nem szab feltételeket a megváltáshoz. Nem azt mondja nekünk, hogy majd akkor szabadítalak meg a bűneidből, ha megváltozol, ha ilyen, vagy olyan leszel. Nem nekünk kell megváltoznunk, hiszen maga az Isten tette meg az első lépést felénk, vagyis, minket esendő embereket elfogad úgy, amint vagyunk. Elfogadja a mi bűnökkel megterhelt életünket. Nem e mi emberi erőfeszítéseinktől függ az isteni ajándék, Jézus Krisztus személye, nem a cselekedetink üdvözítenek, hanem a hitünk!
A Betlehemben született Jézus célt és értelmet sugároz az életünkbe. Nem élünk céltalanul, mert életünk nagy célja, hogy meglássuk és megtapasztaljuk Jézus sebeket gyógyító erejét. A karácsonykor született Megváltó még akkor is hitet és reményt visz az életünkbe, ha úgy érezzük, hogy valamit helyrehozhatatlanul elrontottunk, és teljesen kilátástalan a helyzetünk.

Sok fájdalom van az életünkben: sérelmek, konfliktusok, egészségügyi, egzisztenciális problémák nehezítik helyzetünket. Olyan csodálatos lenne, ha örömet tudnánk vinni egymás életébe, és nem csak a bánatot, csalódást, bosszúságot. A mi karácsonyunk az örömről szól. Mi annak a gyermeknek az eljövetelét ünnepeljük, aki örömhírt hozott nekünk, így a mi személyes életünkbe is.
Egyik szép karácsonyi énekünk szavaival élve:
„Szülj újjá értünk ma született Jézusunk, a te lelkeddel
Ezen a néked szenteltetett ünnepnapon,
S kegyelmeddel úgy igazgass és bírj bennünket,
Hogy nyomdokid követhessük, és e mi földi életünket
Mennyeivel cserélhessük…”
Ez a mi földi életünk előbb-utóbb bezáródik. Sokszor az az érzésünk támad, hogy egyik karácsony megy a másik után, elszállnak felettünk az esztendők. Olyan jó lenne, ha örök életre szólóan megmaradna bennünk ennek a csodálatos ünnepnek a mondanivalója: az Úr Isten Fiát küldte el hozzánk, hogy e földön az élet diadalmaskodjon, és ne a halál. Amint hitünk hőse, Kálvin János fogalmaz: „A mi Megváltónk valóságos Isten is és ember is. El kellett törölnie a halált. Ki más volt erre képes, mint maga az élet. Le kellett győznie bűnt. Ki más volt erre képes, mint maga az Igazság. De ki volna maga az Élet, vagy az Igazság, ha nem egyedül az Isten?”
Kívánom, hogy ez az idei ünnep – akár egyedül, akár szeretteink körében töltjük – segítsen minket az igazi lelki megújulásban, feltöltekezésben, hogy az új esztendőt új szívvel és megújult erővel kezdhessük el!

KARÁCSONYI ISTENTISZTELETEK RENDJE A REFORMÁTUS TEMPLOMBAN:

- December 24-én, karácsony szentestéjén du. 5 órai kezdettel a hittanos gyermekek szereplésével egybekötött istentisztelet lesz.
- December 25-én, karácsony 1. napján de. 10 órakor úrvacsoraosztással egybekötött istentisztelet legátus szolgálatával, majd este 6 órakor a gyülekezeti teremben lesz karácsonyi istentisztelet.
- December 26-án, karácsony 2. napján de. 10 órakor úrvacsoraosztással egybekötött istentisztelet, du. 2 órakor az Oltalom Idősek Otthonában úrvacsorás istentisztelet, majd este 6 órakor a gyülekezeti teremben lesz istentisztelet.
- December 31-én, óév napján este 6 órakor a templomban óesztendei istentisztelet.
- Január 1-jén, de. 10 órakor a templomban úrvacsorával egybekötött újévi hálaadó istentisztelet lesz.

Alkalmainkra mindenkit szeretettel hívunk és várunk. Lábatlan minden lakójának kegyelemteljes, Istentől megáldott karácsonyi ünnepeket, és nagyon boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok a Lábatlani Református Egyházközség nevében:

Darányiné Csonka Valéria
ref. lelkész

[ 2010.12.15. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-