nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Albérlet támogatás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Albérlet támogatás
2008. szeptember 30-a után lakásukat elvesztő kisgyermekes családok, és egyedülálló szülők kaphatnak az albérletükhöz támogatást

Támogatás családoknak, egyedülálló szülőknek

Hajléktalan kisgyermekes családok, és egyedülálló szülők kaphatnak az albérletükhöz támogatást a Közép-dunántúli Régióban. A Kríziskezelő Központ erre a célra, több mint 30 millió forintot oszt szét. Pályázat útján szeptember 30-ig, 110 rászoruló jelentkezését tudják fogadni. Az igénylők a pályázatot a településükön lévő szociális intézmény, vagy civil szervezet segítségével adhatják be.

A 2008. szeptember 30-a után lakásukat elvesztők jelentkezhetnek, vagy akiknél most van folyamatban a kilakoltatás. Feltétel, hogy legalább egy kiskorú gyermeket neveljenek, és az egy főre jutó jövedelmük ne haladja meg a 99.750 forintot.

A pályázatot a településen lévő szociális intézmény, vagy civil szervezet segítségével adhatja be minden igénylő. A szervezet mentorként vesz részt az akcióban, és ellenőri, hogy a pénzt valóban albérletre fordítják-e. Amennyiben a támogatott nem működik együtt a szervezettel, intézménnyel akkor felfüggesztik a pénz folyósítását.

A pályázatok április 28-tól szeptember 30-ig élnek. Amennyiben elfogy a keret, a pályázatot felfüggesztik, de ezt a Kríziskezelő Központ honlapján azonnal közzéteszik.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium a Hajléktalanokért Közalapítványon keresztül biztosít a Közép-dunántúli Régióban 30 millió 970 ezer forintot. A keretből 100-110 család részesülhet maximum 300 ezer forint támogatásban, 6-12 hónapra.

Jelenleg hajléktalan szállókon nem tudnak családokat fogadni, miközben az elmúlt évben megnőtt az ilyen igények száma.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.05.06. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-