nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Áldozatok Világnapja oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Áldozatok Világnapja
1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap számos országban az "áldozatok napja".

Február 22.: az Áldozatok Világnapja

1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban – 1993. óta Magyarországon is - az áldozatok napja. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei éppen ezért minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira.

A bűncselekmény áldozata: a bűncselekmény sértettje, illetve olyan személy, aki bizonyíthatóan a bűncselekmény közvetlen következtében szenvedett sérelmet.

Az áldozatsegítés célja: a bűncselekmények miatt anyagi, fizikai, pszichikai vagy jogsérelmet szenvedett személyek, azok közvetlen hozzátartozói megfelelő segítséget kapjanak problémáik megoldásához, jogaik érvényesítéséhez.

A RENDŐRSÉG ÁLDOZATVÉDELMI FELADATAI:

• Felvilágosítás az áldozatsegítő szolgáltatásokról
• Az áldozatok személyiségi, adatvédelmi, büntetőeljárási jogainak érvényesítésében való segítségnyújtás
• Az eljárás különböző szakaszaiban való tájékoztatás
• Segítő szervezetek irányába történő közvetítés
• Az ismételt áldozattá válás kockázatának csökkentése

Új, egységes áldozatvédelmi tájékoztató rendszer bevezetése a főkapitányságon és a megye rendőrkapitányságain

Az ügyfélvárókban új, színvonalas tájékoztató táblákat és szóróanyag tartókat helyezünk el. A bűncselekmények, tulajdon elleni szabálysértések áldozatai tájékozódhatnak az áldozatsegítési lehetőségekről már az ügyfélvárókban, azonban személyesen is információt kapnak a lehetőségekről a panaszfelvevőktől. A TÁMOP 5.6.1-C pályázati támogatású Provictim projekt keretében készült szóróanyagok rendelkezésre állnak, ezek tanácsot adnak a következő témakörökben:
- családon belüli erőszak
- idősek sértetté válásának megelőzése
- az internet veszélyei
- kiskorúak elkövetővé, sértetté válása
- áldozattá válás megelőzése

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztály


[ 2014.02.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-