nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Állatok Világnapja oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Állatok Világnapja
Rendhagyó tanítási nap az Arany János iskolában az Állatok Világnapja alkalmából október 3-án

Október 3-án rendhagyó tanítási napot tartottuk, melynek keretében 6 alsó tagozatos osztály a budapesti illetve győri állatkertbe látogatott el. Akik itthon maradtak az alsósok közül, azok is láthattak különböző állatokat, mert ők a süttői lovardába kirándultak. Programjaik között szerepeltek még kézműves foglalkozások, vetélkedők az állatokról és filmvetítés is.

A felső tagozatosok rendhagyó tanítási órákon vehettek részt.

Előzetesen kiselőadás versenyt hirdettünk, melyre képes bemutatókkal lehetett nevezni. A téma bármilyen állatokkal kapcsolatos dolog volt. Október 2-án mérték össze tudásukat az előadók. Húsz különböző témából összeállított prezentációt hallgathattak meg a jelen lévők. Ebből a zsűri döntése alapján tízen jutottak tovább. Ők mutathatták be másnap az osztályoknak a munkáikat.

Az ötödik osztályosok, valamint az egyik hatodik osztály kézműves foglalkozáson só-liszt gyurmából különböző állatfigurát készített, előadásokat hallgatott a győztes kiselőadások közül, és drámajátékokat játszott.

A hetedikesek és a másik hatodik osztály állatfigurás ajtódíszt készítettek, melyet őszi termésekkel dekoráltak; sor-és váltóversenyeket, állatos játékokat játszottak a tornateremben; kiselőadásokat hallgattak a győztes munkákból.

A nyolcadik osztályosok állati alapanyagokkal (túró, tojás, hús) kísérleteztek, érdekes dvd-t néztek, valamint agyagból állatokat készítettek.

A programok közötti szünetben került sor a kiselőadás verseny eredményhirdetésére. A legjobbak értékes könyveket vehettek át.

Eredmények:

6.osztály: 1.Ördög Fruzsina (Az ember hűséges társa)
7. osztály:1. Szakáll Richárd, (A szavanna élővilága)
2. Farnadi Tamás-Király Kristóf ( Ausztrália és Óceánia állatai)
3.Urbán Adrienn (A méhek)
8. osztály:1. Kétyi Balázs-Soóky József (Clipperton a rejtelmes sziget)
2. Schrenk Ádám (A narvál)
Vas Vivien-Csapuka Zsanett (Veszélyeztetett emlősállatok)
3. Bánkuti Bianka (Esőerdő állatai)
Bánkuti Bernadett-Kalász Naomi (A vadon állatai)
Különdíjban részesült: Vámos Zsófia-Szabó Vanessza (A tenger élővilága)

Gratulálunk!

A programok megvalósításához az iskola alapítványai, valamint a HOLCIM Szakszervezete biztosította az anyagi támogatást, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni.

Bővebben: http://aranyisi.hu


[ 2008.10.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-