nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Állatok világnapja - alsósok oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Állatok világnapja - alsósok
Az új tanév első rendhagyó napja az Állatok Világnapja, melyre idén is izgalommal készültünk.

Állatok Világnapja  (alsó tagozat)
2009. október 2.

Az új tanév első rendhagyó napja az Állatok Világnapja, melyre idén is izgalommal készültünk. A gyerekek már várták ezt a délelőttöt, hiszen tudják, hogy ilyenkor minden barátaikról, az állatokról szól.

A legkisebbek az iskolában tevékenykedtek. Kötetlen foglalkozásokon mutatták be kedvenceiket. Tablót készítettek, könyveket lapozgattak, memóriajátékokat játszottak, rajzoltak. Activityztek is, mely különösen sikeres volt.

A második és harmadik osztályosok már előző nap az időjárás-jelentést figyelték, hiszen programjukhoz nagy szükség volt némi jó időre is. Ők Lábatlanon kirándultak. Egy olyan birtokon töltötték a délelőttöt, ahol a gazda állattartással foglalkozik. Szép környezetben, napsütötte domboldalon egy kis „állatkert" fogadta az odalátogatókat. A baromfiudvar népes lakói óriási hangzavarral üdvözölték a gyerekeket. A nyulak félénken húzták össze magukat, s a lovak is ijedten fogták „menekülőre". Egyedül a népes birkacsorda volt türelemmel. Minden állatról hallhattak érdekességeket a kicsik, sőt legtöbbjüket meg is simogathatták.

A délelőtt legnagyobb élménye mégis a lovaglás volt. Valamennyien nyeregbe pattanhattak, s kipróbálhatták, milyen érzés a kecses járású Tündi hátán.

Az idő gyorsan elrepült. Fáradtan tért mindenki haza. A természetben az állatokkal töltött idő mégis kellemes órákat nyújtott diáknak és tanítónak egyaránt.

Köszönjük Szatai Lászlónak, hogy vendégül látott bennünket, s köszönet a HOLCIM szakszervezetének is az anyagi támogatásért.
Kertész Erika

„Apám, így szólt a kis bálna..", lehetett volna a mottója annak a kirándulásnak, amin a 4.a és a 4.b osztály vett részt október 2-án, a győri Xantus János állatkertben.

Persze bálna nem volt, de azon kívül szinte minden földrész állatát megcsodálhattuk - néha ijesztően közelről.

Az állatok világnapja alkalmából még plusz meglepetések is vártak ránk.

Rögtön az állatsimogató után, lexikai tudásunkat tesztelték. Kaptunk néhány feladatlapot, melyhez egy állatokról szóló ismeretterjesztő szöveg is tartozott. Lázas osztálymunka folyt, mindenki igyekezett ötleteivel segíteni a kérdések megválaszolását.

A várt siker nem maradt el, a sok-sok helyes válaszunkat mini chipsel és egy érdekes foglalkoztató füzettel honorálták. Az állatkerti séta hangulatát fokozta a jó idő is, melynek a szabadban heverésző állatok is nagyon örültek. A késő nyári napsütést 4 lustán elnyúló medve élvezte a legjobban. Láthatóan ők is jól érezték magukat.

Legnagyobb sikere sétánk során mégis a majmoknak volt, akik különböző „mutatványokkal" kápráztattak el minket - reménykedve a „potya-finomságokban.

Az egzotikus állatok között többre is rácsodálkoztunk, etettük a nagyon barátságos zsiráfot, elképedve néztük tigriseink félelmetes fogait és gyönyörködtünk a papagájok színkavalkádjában is.


Köszönjük az iskola alapítványának, hogy az állatok világnapja alkalmából részt vehettünk egy ilyen értékes őszi kiránduláson.

4.a és 4.b osztály
Németh Andrea
Magyarné Pozsonyi Rita
osztályfőnökök


[ 2009.10.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-