nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Ambíciózus tervekkel a megyei labdarúgás élén oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Ambíciózus tervekkel a megyei labdarúgás élén
Beszélgetés az MLSZ egy éve kinevezett megyei igazgatójával, a Lábatlanon nevelkedett Khéner Lászlóval

Fiatalos lendület, ambiciózus tervek, új igazgató a megyei labdarúgás élén

Egy hétköznap este beszéltem meg a találkozót az MLSZ éppen egy éve kinevezett megyei igazgatójával, a kistérségünkben élő, Lábatlanon nevelkedett Khéner Lászlóval. A fiatal sportvezető percre pontosan érkezett az interjú helyszínére, de már előre jelezte, nem sok ideje van, egy Bozsik intézményi megbeszélésről jött, de az interjú után rohan is tovább, mert este még egy táti játékvezetői tanfolyamon is vizitál. Este 6 óra van, a munka tehát nem áll meg, rögtön fel is teszem az első kérdést. Hogyan is kerültél kapcsolatba a focival?

KL: Édesapám és öcsém is igazolt labdarúgó volt, így hát nem volt meglepő, hogy én is focista lettem. Végigjártam az összes korosztályt, majd a felnőtt csapatban is játszottam, de hamar visszavonultam az aktív játéktól, és utánpótlásedző, majd sportvezető lettem. Ez vonzott. Elvégeztem a TF sportmenedzser szakát és „D” licenszes edzői és játékvezetői képesítést is szereztem. Először a lábatlani utánpótláscsapatokat edzettem, melyekkel szép eredményeket értünk el. 2008 tavaszán pedig munkám elismeréséül az egyesület elnökének is megválasztottak. 2010. január 17-től pedig az MLSZ megyei igazgatójaként már az egész megye labdarúgásáért felelek

- Ilyen fiatalon már szép pályát futottál be, mire vagy a legbüszkébb?

KL: a lábatlani serdülő csapat játékosaként a megyei I. osztályban elért 2. és 3. helyre. Az immár megyei igazgatójaként elindított Buzánszky kistérségi utánpótlás nevelési programra különösen büszke vagyok, mert ez a program igazi kuriózumnak számít az országban. Örömmel tölt el az is, hogy beiktatásom óta 1000 fővel nőtt az igazolt labdarúgók száma, és 30 intézményt sikerült csatlakoztatnunk az iskolai Bozsik utánpótlás programba. De büszkeséggel tölt el az is, hogy 9-el nőtt a sportegyesületek száma, Epölön és Almásfüzítőn pedig újraindult a foci. Nagy eredménynek tartom, hogy a bakonyaljai települések nagy részét is sikerült visszacsábítanunk, így 7 település már újra nálunk versenyez. Természetesen nem állunk meg, és szeretnénk tovább növelni az igazolt labdarúgók és sportegyesületek számát. Eltökélt vagyok abban, hogy pl. Pilismaróton és Dömösön is újraélesszük a labdarúgást.

- Milyen célokkal vágtál neki a munkának tavaly januárban?

KL: Elsődleges célom az volt, hogy növeljük az igazolt labdarúgók és a sportolásnak intézményi keretet biztosító egyesületek számát. További célom volt, hogy az utánpótlás-nevelésben minőségi változásokat érjünk el, ehhez elengedhetetlennek tartom, hogy a gyermekekkel szakképzett edzők foglalkozzanak. Terveim között szerepelt a megye kistérségeinek bevonásával egy kistérségi utánpótlás-nevelési program elindítása is. Kiemelt célkitűzésem volt, hogy a társasági adóból minél több forrást biztosítsunk a sportegyesületeknek. Meggyőződésem, hogy jó úton haladunk, hiszen a társasági adóból jelentős pénzösszegeket tudtunk a megyei labdarúgó szakosztályoknak biztosítani. Kijelenthetem, hogy aki élt ezzel a lehetőséggel a korábbi költségvetésének többszörösével gazdálkodhat idén. Elárulhatom, hogy sok egyesület élt ezzel a lehetőséggel és az eredmények hamarosan már láthatóak is lesznek.

- Hogy érzed magad az MLSZ-nél?

KL: Köszönöm a kérdést, nagyon jól! Azt csinálom, amit szeretek, és amit tanultam. Jó csapat vesz körül. Meggyőződésem, hogy velem együtt minden kollégám azon van, hogy labdarúgásunk ismét a régi fényében ragyogjon.

- Milyennek ítéled meg a 2011-es évet?

KL: Úgy gondolom, hogy elindultunk egy úton, és már több szép eredménnyel is büszkélkedhetünk. A számok önmagukért beszélnek, az igazolt játékosok számának növekedése, az egyesületek számának gyarapodása, a bevont anyagi források növekedése mind azt igazolják, hogy jó úton járunk.

- Mit vársz 2012-től?

KL: A tavaly elindított programokat szeretnénk továbbvinni, de például az utánpótlás terén több korosztályban szeretnénk létrehozni megye-válogatottakat is, és természetesen kiemelt céljaink között szerepel a nemzetközi kapcsolatok erősítése is. Jövőre lesz 20 éves a németországi Rajna-Pflanzi tartománnyal a sportdiplomáciai kapcsolat, amelyre igazán büszkék vagyunk.

- Milyen a kapcsolatod az esztergomi kistérséggel és az önkormányzatokkal?

KL: Úgy érzem, hogy kifejezetten jó! Kistérségünkben élve részese vagyok az itteni történéseknek. Az esztergomi kistérséggel tavaly több sikeres programot valósítottunk meg, gondolok itt az Esztergomban megrendezett 4. kistérségi sportgálára vagy az immár 5. alkalommal megszervezett Bajót-gyulai országos labdarúgó utánpótlástáborra. Nem mellesleg játékosként gyakran pályára lépek az esztergomi kistérségi közéleti válogatottban is. Azzal, hogy a nyártól a versenyeztetési költségek nagy részét átvállalja az MLSZ, nagy terheket veszünk le a sportegyesületek és egyben az önkormányzatok válláról, hiszen a legtöbb helyen még mindig az önkormányzatok a helyi labdarúgás finanszírozói. A jó kapcsolatnak köszönhetően a közeljövőben sporttagozat elindítását is tervezzük Nyergesújfalun, Dr. Kiss Rigó László Püspök úrral és a nyergesújfalui városi és egyesületi vezetéssel ezen dolgozunk.

- Ennyi munka mellett van szabadidőd?

KL: Nem sok, de azt is többnyire a focival kapcsolatos dolgokkal töltöm. Ha nem dolgozok, focizok. Nem tehetek mást, a foci az életem.


Köszönöm az interjút.

Az MLSZ megyei igazgatójával Hummel Rudolf kistérségi irodavezető beszélgetett.

Forrás: www.egomkisterseg.hu


[ 2012.02.20. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-