nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Amerika vízummentes lesz oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Amerika vízummentes lesz
Aláírták az amerikai vízummentességhez szükséges utolsó megállapodást

Aláírta a bűnmegelőzési együttműködési megállapodást hazánk és az Egyesült Államok. Ez a vízummentesség bevezetéséhez szükséges utolsó egyezmény. A budapesti amerikai nagykövet szerint még Bush elnök hivatali idejének jövő januári lejárta előtt kiterjeszthetik a vízummentességet Magyarországra. Ennek már csak egy feltétele van: az, hogy 10 százalék alatt legyen az elutasított vízumkérelmek aránya a szeptember 30-val befejeződött amerikai pénzügyi évben.

A budapesti amerikai nagykövet azzal indokolta a bűnmegelőzési együttműködési megállapodást, hogy a bűnözés ma már egyre inkább nemzetközi, ezért a bűnüldözésnek is nemzetközivé kell válnia. April Foley szerint az adatcsere mindkét ország biztonságát erősíti.

George Bush elnök még hivatali idejének január 20-i lejárta előtt meghozza a döntést a vízummentesség Magyarországra való kiterjesztéséről. Ehhez nincs szükség szavazásra az amerikai parlamentben, tette hozzá a nagykövet.

Göncz Kinga külügyminiszter a közelmúltban azt mondta, hogy Magyarország január 12-én kapja meg a vízummentességet Szlovákiával, Csehországgal, a Balti-országokkal, Görögországgal, Máltával és Ciprussal együtt.

Draskovics Tibor bejelentette, hogy a bűnmegelőzési együttműködési megállapodást néhány napon belül az Országgyűlés elé terjesztik jóváhagyásra, és akkor rögtön felteszik a parlament honlapjára a teljes szövegét magyarul és angolul is.

A vízummentes kiutazáshoz a gyakorlatban még arra is szükség van, hogy a légitársaságok üzembe helyezzék az amerikai elektronikus utazásengedélyezési rendszert (ESTA). Az amerikai nagykövet kiemelte, hogy a rendszert augusztusban sikeresen kipróbálták, és reményét fejezte ki, hogy januárra működőképessé válik. Kijelentette, hogy 3 hónap alatt ez megoldható.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2008.10.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-