nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Anconai szerelmesek - Képekkel! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Anconai szerelmesek - Képekkel!
A 10 éves Magyarock Dalszínház új darabjának első szabadtéri előadását Lábatlanon, a Gerenday Kertben láthatta a közönség június 15-én este.

ANCONAI SZERELMESEK – a Gerenday Szabadtéri Színpadon

Az Anconai szerelmesek egy reneszánsz mestereket megszégyenítő vérbő olasz komédia sok-sok zenével. A Goldoni utánérzésű darabot Vajda Katalin írta Valló Péter unszolására, amely szellemes, vidám, zenés összekacsintás a nézővel. A komédia elröpít egy letűnt világba. Oda, ahol a nő szelíd és karcsú, a férfi; erős és bátor, ahol télen hideg van, nyáron meleg van, ahol a tavasz zöld, az ősz meg sárga, a boszorkány gonosz, a tündér jó. Olasz életérzés, szerelem és sláger-sláger hátán.
A darab helyszíne Ancona városka terecskéje, a hetvenes években... E kedves olasz kisvárosban él-éldegél Don Tomao, az eladósorba került, enyhén beszédhibás gyermekét egyedül nevelő, ám szívügyekben még mindig naprakész, korosodó amoroso, könnyűvérű szobalányával, szomszédjában egy magányos panziósnővel és a környék legpocsékabb kávéját felszolgáló, saját ristorante után ácsingózó kávézótulajdonossal. És akkor még nem is beszéltünk az idevetődő többiekről: a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikusról, az életunt milliomosról, a szentéletű bölcsről, akinek durva csuhája alatt érző szív dobog. Valamint a tűzrőlpattant magyar lányról, aki születendő gyermekének nemzőatyját igyekszik fellelni eme kies olasz vidéken....
A nagyszerű, komikus helyzetek jó lehetőséget teremtettek a szereplőknek a bolondozásra. Öröm volt látni az önfeledt, vidám arcokat mind a színpadon, mind a nézőtéren. A feszes, tempós előadás egy pillanatra sem ült le, mindig újabb poénok, újabb szereplők kerültek előtérbe, akik a legjobb formájukat hozták.
A kicsiny térhez kiválóan alkalmazkodó díszletelemek az előadást nagyszerűen szolgálták. A betétdalokat Gianni Morandi, Toto Cutugno és a többi olasz világsztár slágereit (Térden állva jövök hozzád, Felicita, Una lacrima sul viso, L' ascate mi cantare....) a közönség több alkalommal is a szereplőkkel együtt dúdolta.
Az este végére beigazolódott a beharangozóban is leírt tézis, hogy ez az a darab, melynek megtekintésekor nem kell gondolkodni a nézőnek, csak egyszerűen oda kell képzelnie magát Ancona főterére, hallgatni a szerelmesek beszédét és dalát.
Díszlet: SIKLÓSI JÓZSEF Ybl-díjas építész
Koreográfus: GÁBOR SÁNDOR
Rendező: VIZELI CSABA

Forrás: www.magyarockdalszínház.hu

Bemutató: 2012. június 15. (péntek) 20,00 órakor.
Jegyek elővételben kaphatók
a Gerenday Közösségi Házban és a Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtárban (Ságvári u.).

Jegyár: Elővételben: 1200,- Ft

Helyszínen: 1500,- Ft


[ 2012.06.20. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-