nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / ÁNTSZ felhívás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
ÁNTSZ felhívás
A jelenlegi időjárási viszonyokat figyelembe véve és a vízügyi előrejelzések alapján ismételten szeretnénk a lakosság figyelmét felhívni az alábbiakra:

Vízfogyasztás

• A vezetékes ivóvíz ellátásnál minden átmeneti vízkimaradást, szokatlanul nagy nyomáscsökkenést azonnal jelentsék az önkormányzatnak illetve az ÁNTSZ Kistérségi Intézetének (tel.: 33/503-285, Fax.: 33/503-476), és további intézkedésig forralják a vizet, a gyermekek, várandós kismamák lehetőleg palackozott ivóvizet fogyasszanak.
• A belvízzel/árvízzel elöntött területeken az ásott kutak és kis mélységű fúrt kutak vize ivásra, háztartási célra (mosogatás,főzés, fogmosás, mosás, tisztálkodás) még forralva sem használható.
• A belvízzel/árvízzel elöntött területeken termelt levélzöldségek, eper fogyasztását kerülni kell.
• A belvízzel/árvízzel érintett területeken lázas betegség, hasmenés esetén feltétlenül forduljanak azonnal a háziorvosukhoz.
• Az áradó vizekben, a belvízzel/árvízzel elöntött kijelölt természetes vizű fürdőhelyeken a fürdés tilos.
• A mentési, mentesítési munkában résztvevők csak higiénés kézfertőtlenítés elvégzése után fogyasszanak élelmiszert illetve cigarettázzanak.
• A mentési, mentesítési munkában résztvevők a töltéseken élelmiszert ne tartalékoljanak, tároljanak.
• A lakosság és a mentési, mentesítési munkában résztvevők csak frissen készített élelmiszert fogyasszanak.

Kérjük továbbá, hogy a mentési, mentesítési munkálatokban részt vevők higiénés kézfertőtlenítés elvégzéséhez ivóvíz minőségű vizet valamint kézfertőtlenítőszert (Innosept, Clarasept) biztosítani szíveskedjenek a gyomor-bélrendszeri megbetegedések megelőzése érdekében.

Dorog, 2010. június 07.

Dr. Sári Katalin
kistérségi tisztifőorvos

s.k.

Önkéntes védőoltás

A várható árvízre való felkészülés keretében ismételten lehetőséget kívánunk adni a mentési és mentesítési munkálatokban résztvevők hepatitis A elleni aktív immunizálására.

Önkéntes jelentkezés alapján adható, az igényléshez szükséges megadni a következő adatokat: név, születési idő, testsúlykilogramm, háziorvos neve (tekintettel arra, hogy a kért oltóanyagokat az oltóorvoshoz fogjuk kiszállítani)


Kérem Intézetünk részére 2010. június 8.-án 16:00-ig oltóanyag igényüket emailon vagy faxon megküldeni szíveskedjenek.
Dorog, 2010. június 07.

Dr. Sári Katalin
kistérségi tisztifőorvos
s.k.


[ 2010.06.10. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-