nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Arany, sí, hó, napfény… oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Arany, sí, hó, napfény…
Felejthetetlen hetet tölthettek el az Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai Ausztriában. VIDEÓ, KÉPEK!

Sítáborunkat a már megszokott helyszínre szerveztük meg idén is, Koralpe-re, Ausztria Karintia tartományába. A festői déli Alpok, a szikrázó napsütés, a minden igényt kielégítő szállás és ellátás, a gondozott pályák, közös programok-élmények mindenki számára örök emlékként fognak élni.
42 tanulóval, 4 tapasztalt síoktatóval és 4 kísérővel vágtunk neki a hétnek. A gyerekek közül 29-en teljesen kezdők voltak, akik a tábor előtti két szombaton előképzésen vettek részt a dorogi műanyag borítású sípályán.
2012. január 22-én reggel 8 órakor indultunk az iskola elől és a kora délutáni órákban érkeztünk meg szálláshelyünkre. Az apartmanok elfoglalása és a kiadós vacsora után a gyerekeket tanulócsoportokba osztottuk be, majd a hét további eseményeiről és programjairól tájékoztattuk őket.
Öröm volt látni, hogy a hét során mennyit fejlődött sítudásuk, a legnehezebb pályákon is nagy biztonsággal jöttek le az utolsó napon. A fárasztó egész napos testmozgás után, az esti közös programok végén nem kellett altató a sportolóknak. A reggeli felkelés a második napon egy kicsit nehezebben történt már, „furcsa arcok tekintettek rám reggel hétkor”, ki merészel felkelteni?, hol vagyok?, miért nem lehet még egy kicsit lustálkodni? …..
A héten rengeteg közös esti programot szerveztünk számukra, volt vetélkedő, sípkereső, fejtörő, szaunázás, karaoke-party és a legvégén az elengedhetetlen táborzárás. Ekkor hirdettük ki a síverseny eredményeit ahol kategóriánként, sítudásuk alapján díjaztuk a helyezetteket.


Az utolsó előtti napon a sípályán ügyességi versenyt szerveztünk részükre, a „cukorka elkapóst” , melynek a lényege, hogy siklás közben kellett a feldobott cukrokat és csokikat elkapniuk, több-kevesebb sikerrel.
Január 27-én, pénteken délelőtt még kihasználtuk az utolsó perceket is hogy ennek a remek sportnak szenteljük, és délután indultunk vissza Lábatlanra.
Este nem sokkal 9 óra előtt érkeztünk haza, a szülők már vártak minket az iskolánál.
Remélem, minél több gyerekkel meg tudtuk szerettetni a síelést, és jövőre is hasonló nagy létszámban tudunk majd részt venni következő iskolai táborozásunkon.
Köszönetet szeretnék mondani támogatóinknak, oktatóinknak, kísérő kollégáinknak, hogy a tábor megvalósult és sérülések nélkül telt el ez a feledhetetlen hét.

Schrenk Péter
igazgató


[ 2012.02.03. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-