nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Átadták az idei Holcim-díjat oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Átadták az idei Holcim-díjat
A nyertesek között van Lábatlan Város Önkormányzata, a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület, és a Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtár is.

Május 6-án végre fény derült a titokra és megtudhattuk, 2011-ben kik azok a szerencsés szervezetek, akik részesülnek a Holcim-díj 3 millió forintos támogatásából, esélyt kapva ezzel egy régóta tervezett, de forráshiány miatt meg nem valósított program kivitelezésére. Óvodák, bölcsődék, egyesületek, kisebbségi önkormányzat és fogyatékosokat ápoló-gondozó otthon számára lehet felhőtlen az öröm, hogy a zsűri dobogósnak ítélte meg a benyújtott pályázatot. Az elmúlt 11 évben 110 szervezet több mint 130 programját támogatta a Holcim a Díj keretében, összességében 52 millió forinttal Hejőcsaba és Lábatlan környékén.

A 26 beérkezett pályázatból idén fődíjas lett a Mogyorósbányai Fúvószenekar Egyesület. Az Egyesület a rendezvényközpontjuk vízellátási és csatornázási terveinek elkészítésére, a hálózat kiépítésére használhatja fel az elnyert 1 millió forintot. Lábatlan Város Önkormányzata 500 ezer forintos díjat nyert a már elhasználódott és több helyen balesetveszélyes Gerenday Kert szabadtéri színpadához kapcsolódó nézőtéri ülőhelyek felújítására.

A nyergesújfalui Bóbita Óvoda és Bölcsőde játék- és szerszámtároló faház vásárlására és felépítésére használja majd az elnyert 300 ezer forintot. A süttői Százszorszép Kétnyelvű Óvoda, Bölcsőde 200 ezer forint értékben 2 db homokozó feletti árnyékoló tetőszerkezetet épít szülők összefogásával, kedvezményesen, anyagárban. Ugyanekkora összeg áll rendelkezésre a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesületének, melyet mikrotérségi rendezvényekhez használható mobil játszópark eszközbeszerzésére fordítanak. Szintén 200 ezer forintot költhet lábatlani helytörténeti füzet kiadására a lábatlani Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtár. A bajóti Jázmin Népviseletes Asszonykórus a község népviseletének megőrzésére, az ehhez szükséges anyagok beszerzésére kapott 200 ezer forintos támogatást. A Bajóti Önkormányzat Milleniumi Háza 180 ezer forint értékben gazdálkodhat, hogy az Öreg-kő felé mutató útbaigazító táblákat és jeleket alakítson ki. A Nyergesújfalui Német Kisebbségi Önkormányzat célja a műemlékvédelem, a magyar és német kapcsolatok ápolása. A nyergesi Sánc-hegyen álló kőkereszt restaurálása önkormányzati és civil összefogással valósul majd meg az elnyert 120 ezer forintos összegből. 100 ezer forint támogatást nyert el a Berzeviczy Gergely Alapítvány a Közgazdászképzésért, mellyel a Holcim a 19. biológus-ökológus tábor létrejöttéhez járult hozzá. A Dunaalmási Református Szeretetház Fogyatékosokat Ápoló-Gondozó Otthona az elnyert 40 mázsa cementből 130 fogyatékkal élő ellátott részére levegőztető-terasz kiépítését tervezi, mely jelentős életmódbeli változást idézne elő az otthon lakói számára.

A zsűri tagja volt Fenyvesi Károly, a 24 ÓRA újságírója, Naszák István, a Lábatlani Hírmondó munkatársa, N. Lakics Zsuzsanna, újságíró, Padányi Lajos, helytörténész, Török János, Bajót egykori polgármestere a Holcim képviseletében pedig Márta Irén, a vállalat kommunikációs igazgatója, és Szántó József termelési koordinátor.

A Díjat az Esztergomi Vármúzeumban adta át a Holcim elnök-igazgatója Richard Skene, valamint Márta Irén.

Forrás: www.holcim.hu


[ 2011.05.16. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-