nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Az év praxisa oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2020
előre
Az év praxisa
Még tart „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat! Ugye Önnek is van egy története?
Tavaly több mint 200 pályázó javasolta háziorvosát a pályázat weboldalán, a www.azevpraxisa.hu olvasói pedig 174 467 szavazatot adtak le kedvenceikre, ez több mint háromszorosa a megelőző év voksainak! Magyarországról 40.499 látogatója volt a weboldalnak, többek Romániából, Szerbiából, Németországból, Szlovákiából, Ukrajnából, Ausztriából, Svájcból és az Egyesült Királyságból, 169-en pedig az Amerikai Egyesült Államokból kattintottak rá.
A hálás páciensek mellett özönlöttek a polgármesterek, nyugdíjas klubok, idős otthonok, alapítványok, plébániák ajánlásai. Jelentkezett például Mezőhegyes, Annavölgy, az erdélyi Zágon polgármestere, de jött történet Erdélyből a Szent Jobbik Szociális Központból, meg a Péliföldi Örökzöld Egyesület Idős Otthonából is. Orvosát méltató szép szavakkal írt Csíkszentmárton és Marosvásárhely plébánosa is. Jöttek az ajánlások a nagyvárosokból és a kistelepülésekről, Budapesttől, Bajóton és Tésen át Orgoványig és Szennáig. A Google analízise alapján kiderült, hogy a határon túli beküldők között legtöbb az erdélyi ajánló, de találunk vajdaságit és ukrajnait is.
Reméljük idén is hasonló lelkesedésre számíthatunk, ebben kérjük az Önök segítségét is!
Hiszen hatodik alkalommal indult útjára, ezúttal az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szervezésében
„Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat. Az elmúlt pályázati években öt esztendő alatt 100 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését és vehetett részt a nemes versengésben. A mozgalommá terebélyesedett pályázat a laikus közönség, a betegek hálájára és köszönetére épül, ugyanakkor várjuk a kórházak, önkormányzatok, polgármesterek, idősotthonok, plébániák, civil és szakmai szervezetek ajánlásait is.
Az ajánlásokat az alábbi linken lehet beküldeni: http://www.azevpraxisa.hu/ajanl
Az ajánlások beküldésének határideje: 2016. március 20. 24:00 h.
Idén is ugyanúgy, mint tavaly: a hazai háziorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé. Akár Magyarországon, akár a Felvidéken, akár Erdélyben, de bárhol, bármely magyarlakta területen él, küldje el nekünk saját történetét! Szakítson öt-tíz percet arra, hogy meglepi háziorvosát egy pályázattal, és talán éppen ő nyeri meg az idei nemes versengést!
A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri elnöke dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvos, társelnök: Dr. Balogh Sándor az ÁNTSZ főosztályvezetője. A zsűri tagjai: Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, dr. Lenkefi Ida az Egis belkereskedelmi igazgatója, Paor Lilla a hatoscsatorna főszerkesztője, dr. Süveges Szilvia, a tavalyi pályázat hazai nyertese, valamint négy professzor: Dr. Bedros J. Róbert, a Szent Imre Oktató Kórház főigazgatója, Dr. Farsang Csaba a Magyar Hypertonia Társaság örökös tiszteletbeli elnöke, Dr. Kásler Miklós az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója és Dr. Kiss Róbert a Magyar Kardiológiai Társaság elnöke. A bíráló bizottság tagjai a beérkezett ajánlások közül kiválasztják a 10 legjobb hazai, és a 10 legjobb határon túli orvost, a végeredményt pedig az internetes portál szavazói döntik el.
Ha szeretne többet megtudni”Az év praxisa a Kárpát medencében „pályázatról, kérjük, olvassa részletesen weboldalunkat, www.azevpraxisa.hu bármilyen kérdés vagy észrevétel esetén pedig keressen bennünket a http://www.azevpraxisa.hu/kapcsolat/uzen:admin linken.
Nagy tisztelettel és szeretettel kérjük, jelölje települése háziorvosát és a vele együtt dolgozó nővért „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat díjaira, ha elismerésre méltónak találja munkájukat! Bízunk abban, hogy hírül viszi munkatársai, barátai körében a pályázat létezését, és segítenek nekünk, a szervezőknek abban, hogy 2016-ban is köszönthessük a legjobb praxisokat határon innen és határon túl!

Részlet egy beérkezett ajánlásból:
„ Tisztelt Zsűri!

Dr. Száray Eszter Biatorbágyi gyermekorvosról azt gondolom, hogy a szakmai tudása utolérhetetlen, valamint a - nyilván tapasztalatából adódóan, de talán a nélkül is - helyes 'ráérzései' is olyanok, amelyekre mindig támaszkodhatunk. Két gyermekem van, hála Istennek, egészségesek, nem betegesek. De volt néhány probléma, amelynek kapcsán megmutatkozott Eszter szakmai tudása és emberi hozzáállása is.
………:egy külföldi nyaralás alkalmával a gyermekemnek bedagadt a fél arca. Gyanítottuk, hogy egy előző heti fogtömés miatt. Voltak nálam különféle gyógyszerek, de nem tudtam, mit adjak be neki, mit tegyek. Írtam sms-t Eszternek. Hétvége volt, este, és külföldön voltunk. Felhívott. Mondtam, hogy visszahívom, de azt mondta, nem kell, és mondta, hogy mit csináljak. Nem hagyott cserben, és nem törődött a telefonszámlájával. Segített.
Becsülöm és kedvelem őt, látom, hogy milyen munkát végez. Jó orvos és jó ember. Biztos vagyok abban, hogy ebből a szempontból mindegy, hogy övé lesz-e az év praxisa - így is, úgy is ugyanolyan fokon végzi a munkáját. Ösztönzést mindenkinek adhat egy elismerés - jó lenne, ha ezt ő is megkapná. De ha nem, tudom, hogy akkor is számíthatunk rá.
Morvai Elvira „


[ 2016.02.03. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-