nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Az év üzletembere: Bodrogai Ferenc oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Az év üzletembere: Bodrogai Ferenc
Az idén immár hetedik alkalommal, ünnepélyes gálaest keretében adták át  Az év üzletembere díjakat január 31-én.

Az év üzletembere: Bodrogai Ferenc, a Forest Papír alapítója

A "Példakép" Tóth József Péter, a Lipóti Pékség tulajdonosa, ügyvezető igazgatója, a "Merész újító" Matheidesz Réka, a WAMP (Wasárnapi Művész Piac) alapítója, ügyvezető igazgatója, a "Jövő ígérete" pedig Perger Péter, NetPincér.hu alapítója, ügyvezetője lett - ismerteti az Ernst and Young közleménye, amelyet vasárnap késő este juttattak el az MTI-hez.
Bodrogai Ferenc vállalkozásának megalapítása előtt 15 évig a magyar papíripar piacvezető cégénél dolgozott közép- és felsővezetői beosztásokban. Későbbi vállalkozása vízióját is egy felsővezetőként alkotott stratégiai terv képezte, melynek megvalósítására munkahelyén nem volt lehetősége. E szerint olyan markáns rétegigényeket kiszolgáló papíripari termékek fejlesztésére és gyártására kell szakosodni, amelyek a piac mérete vagy a kereslet volumene miatt nem gyárthatók hatékonyan a multinacionális vállalatok által uralt tömegtermelésben.
A Forest Papír Kft. üzleti tevékenységét a lakossági termékkörbe sorolható papíripari árukra szakosodott kereskedelmi vállalatként kezdte 1994-ben. A gyorsan bővülő forgalom egy év alatt megteremtette a saját gyártás megszervezéséhez és elindításához szükséges piaci alapokat.
A vállalkozás az egyrétegű szalvétát választotta vezérterméknek, amelyből néhány év alatt világszínvonalú márkát épített. A fejlesztési eredményeket fokozatosan kiterjesztette a szalvétához kapcsolható teljes termékkörre (egészségügyi papír, zsebkendő, konyhai papírtörlő), ezzel a multinacionális konkurenciától eltérő, európai kitekintésben is versenyképes, egységes arculattal megkülönböztetett kínálatot teremtett.
2008-ban a vállalat végrehajtotta története legnagyobb beruházási programját. Ezek a beruházások adták meg az alapját, hogy a 2009-es évet a cég teljesen megújult termékkínálattal indíthatta. Ezzel egy időben a vállalkozás a közép-kelet európai régiót lefedő, saját értékesítési hálózatot is létrehozott, amely önálló cégekre alapozott, területi képviseletekből áll. 2009-ben a vállalat elnyerte a Progresszív magazin által meghirdetett „az év kedvenc kiskereskedelmi non-food termékének" díját új, tekercses termékcsaládjával.
Havas István, az Ernst and Young magyarországi vezérigazgatója a közlemény szerint a tegnapi díjkiosztó gálán arról beszélt, hogy a 2009-es pályázatok között nagy számban találtak a hazai kis- és középvállalati szektort képviselő, valódi magyar márkákat és újításokat. "Ezt a vonalat tükrözi az idei díjazottak névsora is, akiknek tevékenységére méltán lehetünk büszkék. A kategóriák nyertesei a válság ellenére erősödni, fejlődni tudtak, 2009-ben is nagy értékű beruházásokat hajtottak végre, és külföldön is terjeszkedtek. A folyamatos megújulásra törekvés és a szűkebb környezetük iránt érzett felelősségtudat is mind-mind hozzájárult sikereikhez" - hangsúlyozta.
Az Ernst and Young világszerte nagy presztízsű, nemzetközi védjegyoltalommal ellátott üzleti elismerésének hazai díjazottjait minden évben egy független bíráló bizottság választja ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján. A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innovációhoz való hozzáállás is fontos szerepet játszik.
Az Ernst and Young kiírásának megfelelően 2010-ben Bodrogai Ferenc képviseli Magyarországot az Ernst & Young "World Entrepreneur Of The Year" gáláján Monte Carlóban, ahol az egyes országok fődíjasai vesznek részt. Hasonlóan a nemzeti versenyekhez, itt is kiemelkedő üzletemberekből és világszerte elismert szakemberekből álló bizottság hoz majd döntést a legkiválóbb nemzetközi vállalkozó személyéről.
"Az év üzletembere" díjat korábban Gerendai Károly (2008), Jaksity György (2007), Bojár Gábor (2006), Demján Sándor (2005), Kürti Sándor (2004) és Csányi Sándor (2003) vehette át.
A dokumentum szerint az Ernst and Young 1986-ban, Amerikában indította útjára az "Entrepreneur Of The Year" programot, az egyetlen nemzetközi, védjegyoltalommal ellátott üzleti díjat, amely az elismeréshez vezető erőfeszítésekről, kitartásról, hitről, valamint a kimagasló teljesítményt felmutató üzletemberekről szól. 2003 óta Magyarországon is odaítélik a kiemelkedő presztízsű kitüntetést olyan vezetőknek, akik sikeres üzleti eredményeik mellett kitűnnek egyedi és újító megoldásaikkal, valamint megbízható, kiegyensúlyozott vezetői vállalkozásaiknak. Mára már hat kontinens közel 50 országában rendezik meg a programot.

Forrás: www.gazdasagiradio.hu


[ 2010.02.01. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-