nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal közleménye oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal közleménye

A hőségtervben meghatározottak alapján az Országos Tisztifőorvos 2007. július 15-re (vasárnap 0-24.00 óra) elrendelte a 2. fokozatú hőségriasztást.

A hét további napjaira, július 16-án 0 órától, július 19-én 24 óráig a 3. fokozatú hőségriadó lesz érvényben.

A Tisztiorvosi Szolgálat feladatai mindkét fokozatban azonosak, a 3. fokozatú hőségriadónál az egyéb intézkedések a Katasztrófavédelem hatáskörébe tartoznak.

A klímaváltozás egészségi kihatásainak megelőzése, az alkalmazkodás elősegítése:

A kánikulai meleg, a tartósan magas hőmérséklet károsan befolyásolja az egészségi állapotot.
Kedvezőtlenül hat mindenkire, de elsősorban az idősekre, a gyermekekre és a fizikai munkát végzők szervezetére, mind a szabadban, mind a zárt térben dolgozóknál.
Az idősek körében a tartósan magas hőmérséklet szív-, érrendszeri panaszokat, okozhat. Ezek jelentkezésekor javasoljuk, hogy haladéktalanul keressék fel kezelőorvosukat. A gyógyszereket szedő betegek kérjék ki ezzel kapcsolatban kezelőorvosuk tanácsát.
Az idősek kánikula idején tartózkodjanak hűvös helyen, kerüljék a szervezetüket terhelő fizikai munkát. Zuhanyozzanak naponta többször langyos vízzel.
A kánikula idején mindenkinek ügyelnie kell a fokozott folyadékbevitelre, akár a szokásos mennyiség többszörösére is szükség lehet.
Kerüljük a tűző napon való tartózkodást 11 és 15 óra között, mivel ilyenkor fokozódik a napszúrás veszélye. A káros UVB sugárzás ellen védjük bőrünket napvédő krémmel és megfelelő, világos színű, természetes alapanyagú ruházattal, széles karimájú vagy ellenzős sapkát, kalapot viseljünk a szemünk védelmére.
Ne hagyjunk kisgyermeket, állatot bezárt gépkocsiban!
A szabadban végzett sportolást is korlátozzuk a reggeli vagy kora esti órákra!

Budapest, 2007. július 13.
Dr. Falus Ferenc
országos tisztifőorvos


[ 2007.07.16. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek