nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Beiratkozás 2020/2021 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Beiratkozás 2020/2021
Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza.

A 2020/21-es tanévre történő beiratkozással kapcsolatos fontos információk!

Tisztelt Szülők!
Az Esztergomi Tankerülettől megkaptuk a kötelezően feltöltendő dokumentumokat, kérem, hogy tüzetesen tanulmányozzák át.
Minden dokumentum értelmezéséhez adok egy pár mondatos összefoglalót
1. Felvételi körzetek
Lábatlan körzetes iskola, azaz a lábatlani lakcímmel rendelkező gyerekek felvétele intézményünkbe kötelező jellegű.
Fontos!! Ránk a „beiratkozás II. szakasza vonatkozik.
2. Beiratkozási plakát
3. Szülői tájékoztató levél
Sok információ található benne, preferálják a Kréta rendszeren keresztül történő online beiratkozást. Tudom, hogy ez egy új formája a beiratkozásnak és többen nem tudnak majd vele élni, ezért biztosítanunk kell a hagyományos beiratkozási lehetőséget is. (SÁRGA színnel kiemelve)
4. Az előző években a szülőknek többféle nyilatkozatot kellett kitölteniük a beiratkozáshoz.

Nyilatkozatok
1.számú melléklet A GYERMEK TÖRVÉNYES KÉPVISELETÉRŐL
2.számú melléklet ÉLETVITELSZERŰ OTT LAKÁSRÓL
3. Hit és erkölcstan nyilatkozat
4. Adategyeztetéshez mindig kértünk okmányokat, szakvéleményeket
A www.labatlan.hu valamint a https://labatlani-aranyisi.hu oldalakra ezeket a nyomtatványokat feltöltjük. Visszajuttatásuk történhet elektronikus, postai vagy személyesen is. Elektronikusan az arany.jani.2541@gmail.com címre kérjük. Postai úton az iskola címére kérjük (fejléc). A járvány ideje alatt minden nap 8.00-12.00 között a vezetők ügyeletet tartanak, de 17.00-ig is leadható a portán.
SEGÍTSÉG AZOKNAK AKIKNEK NINCS LEHETŐSÉGÜK A FENTIEK SZERINT ELJÁRNI !!!
Minden szülőnek készítettünk egy egységcsomagot, melyben a négy nyomtatvány szerepel. Átvehető 2020.04.15-től 8.00-17.00 között az iskola portáján átvételi elismervény mellett.
Fontos kérdés!!! Hogyan kell eljárni azoknak a szülőknek, akik ebbe az iskolába szeretnék gyermeküket íratni? Azaz süttői, nyergesújfalui…lakosok. A tájékoztatóban szerepel, hogy előzetesen egy szándéknyilatkozatot kell írniuk az iskola igazgatójának címezve, hogy gyermeküket ide szeretnék íratni és meg kell indokolni is.
Remélem tudtam segíteni az eligazodásban.
Üdvözlettel: Schrenk Péter
Lábatlan, 2020. 04. 08.

*********************

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg.


A beiratkozás szakaszai:
A beiratkozás két szakaszban történik:
1) A beiratkozás első szakaszában 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik
• nem állami fenntartású általános iskolába,
vagy
• állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.
A körzetes iskolák listáját a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index oldalon találhatja meg.

2) A beiratkozás második szakaszában 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:
• olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába ,
• a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.
Minden olyan tanuló 2020. április 28-án automatikusan felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába. Ebben a szakaszban szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni. Tájékoztatásul jelezzük, hogy a gyermek automatikus felvétele a lakóhelye alapján körzetes általános iskolában létesül [az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata2. d) pontja szerint]. Amennyiben Ön a lakóhelyétől eltérő tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánja beíratni a gyermekét, kérem, hogy vegye fel a kapcsolatot az érintett általános iskolával.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

• A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
• A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
• A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
• Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
• Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.
Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

* Felhívjuk a figyelmet, hogy iskolánk esetében a második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, a köznevelési intézmények lehetőséget biztosítanak a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

* Iskolánkban a jelentkezések személyes benyújtására május 11-12-13-án naponta 8-16 óráig van lehetőség. Ezeken a napokon 15 perces időközönként tudjuk fogadni a szülőket. Időpontegyeztetésre a tavaszi szünet után van lehetőség. Tel: +36-33-517-590

Felhívjuk figyelmét, hogy a két szakaszban történő beiratkozás során a második szakaszban csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.

1* Felhívom figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6)bekezdése] alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye.
2* Felhívom figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6)bekezdése] alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye.


[ 2020.04.09. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-