nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Beszámoló oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Beszámoló
Beszámoló a két képviselő-testületi ülés között történt eseményekről Lábatlanon


Szeptember 16-án  Esztergom – Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulási ülés volt, melyen Dinnyés István képviselő vett részt.
 
Szeptember 19 és 21 között a Városi Napok rendezvénye keretében kerültek ünnepélyes  átadásra   a Rákóczi F. út 154 - 156. sz. alatt megépült bérlakások, valamint üzlethelyiségek.
A Környezetvédelmi és Településfejlesztési Bizottság elnöke átadta a „Tiszta és Virágos Lábatlanért"Mozgalom díjazottjainak jutalmát, valamint átadásra kerültek a képviselőtestület által megítélt kitüntetések Csicsatka Lászlóné, Czap Zoltán és Gere Ferencné részére.
A járóbeteg-szakellátás finanszírozásával kapcsolatban levelet írtunk Dr. Medgyaszai Melinda államtitkár asszonynak. Válasz még nem érkezett.
 
Szeptember 23-án  az ultrahang- diagnosztikai szakellátás elszámolásnak és teljesítményjelentésének ellenőrzése zajlott az  Egészségházban, melyet az OEP Elemzési, Orvosszakértői és Szakmai Ellenőrzési főosztálya rendelt el. Az ellenőrzés a 2007. július 1 – 2007. december 31. közötti időszakra vonatkozott.  Az ellenőrzés megállapításáról az OEP illetve a MEP határozata még nem érkezett meg.
 
Szeptember 24-én és 27-én volt eboltás,  280 kutya került beoltásra. Az Őszi lomtalanítás  is ezekben a napokban került lebonyolításra.  
 
Szeptember 27-én ünnepi Megyei Közgyűlés volt, melynek keretében a tanácskozó teremben ünnepélyesen elhelyezésre kerültek a megye településeinek zászlói. Az ünnepségen  Boda Csaba alpolgármester vett részt.
 
Szeptember 29-én a hivatalban ISO periodikus auditra került sor, az ellenőrzés kiváló eredménnyel zárult.
 
Október 1-jén  az idősek KI MIT TUD vetélkedője volt a Gerenday Közösségi Házban.
Szobon a kistérségi közoktatási feladatellátással kapcsolatos értekezleten a jegyző asszony és az aljegyző úr vett részt.
 
Október 2-án  a MEP igazgatójának Noll Dénes úrnak címzett levelünkben tettünk észrevételt az UH diagnosztikai ellenőrzéssel kapcsolatban, továbbá tájékoztattuk államtitkár asszonynak írt levelünkről.
 
Október 3-án és 4-én  képviselő-testületünk delegációt fogadott Emmersdorfból és bemutatta a települést a vendégeknek.
 
Október 8-án a Nyugdíjas Közegylet szervezésében került megrendezésre az Idősek Napja.
A Rákóczi F. út 154 – 156. sz. alatti társasház alakuló ülése volt. A társasház közös képviselőnek Pajorné Hajba Csillát választotta meg.
 
Október 16- án  a Gerenday Közösségi Házban fotókiállítás nyílt a Holcim dolgozóinak képeiből, melyen az alpolgármester úr  és a jegyző asszony és több képviselő is részt vett.
 
Október 17-én jegyzői értekezlet volt, a jegyző asszony volt jelen

Október 22-én  lesz az 1956-os Forradalom és Szabadságharc kezdetének és a Köztársaság kikiáltásának évfordulója alkalmából rendezendő ünnepség az 1956-os emlékműnél.

Megkereste hivatalunkat a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság, tájékoztatott, hogy a szeptember 17-én tartott ülésén Gerenday Antal (kőfaragó, szobrász, a XIX. Század legjelentősebb hazai sírkőkészítő műhelyének alapítója, 1818 – 1887.) sírját a Nemzeti Sírkert részévé nyilvánította.  Kérésüknek megfelelően közöltük néhai Gerenday Antal pontos nyughelyét, a Magyar Közlönyben való megjelentetés céljából.
 
A Zengő Óvodában a bölcsőde kialakításához szükséges munkaterület átadása megtörtént.
 
A Duna-Pilis-Gerecse, kalandra hív a régi vármegye előzetesen elismert akciócsoport a 2008. szeptember 26-i első Magyar Vidék Napján történt eredményhirdetésen elhangzottak alapján jogosulttá vált a leader forrásokra. A megjelenő pályázatokról a későbbiekben adnak tájékoztatást.
 
A Komárom – Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Elnökének Bárdos Zoltán önkormányzati képviselő urat választották meg.
 
A Gerecse utcai építési telkek beépíthető  telekként történő hasznosításához háromszoros telekalakításra van szükség. A második most fejeződött be, a harmadik van folyamatban. 
 
Lábatlan, 2008. október 20.                                                                         
 
 
Boda Csaba
alpolgármester


[ 2008.10.27. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek