nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Sport / Kézilabda / Hírek / Beszámoló 2011-12 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Beszámoló 2011-12
Az alapozás augusztusban 17 fővel indult: 15 fő felnőtt és 2 fő utánpótlás korúval, 11 lábatlani, 3 nyergesújfalui, 1 süttői és 2 bábolnai játékossal.

Női Kézilabda Szakosztály beszámolója a 2011-12-es bajnokságról

Az elmúlt nyár elején kérdéses volt a női csapat indulása a bajnokságban, mivel az akkori edző Szlaukó István németországi munkát vállalt. A csapat szétesőben volt. Augusztus elején nagy szervező munkába fogott Bazsó Anikó, hogy ne szűnjön meg ez a régmúltra visszatekintő csapat.Szabó Ferenccel, a bábolnai női kézilabdacsapat volt edzőjével sikerült felvenni a kapcsolatot, aki a következő feltételekkel vállalta az edzői feladatokat: első évben csupán útiköltségért, második évtől viszont már edzői díjat kér. Az útiköltséget a csapat fizette. Vele érkezett két volt bábolnai játékos: Horváth Sándorné kapus és Szabó Boglárka, aki jelenleg kettős igazolással szerepel nálunk, ő az NB2-es Komárom játékosa.
Az alapozás augusztus közepén 17 fővel indult: 15 fő felnőtt és 2 fő utánpótlás korúval, 11 lábatlani, 3 nyergesújfalui, 1 süttői és 2 bábolnai játékossal.
A megyei bajnokságról röviden: 8 csapat nevezett: Kisbér, Ács, Tata, Tarján, Környe, Bábolna, Lábatlan és Tatabánya II. A bajnokság 3 fordulóból állt, 21 mérkőzéssel. Ebből ősszel 10 meccset, tavasszal pedig 11-et játszottunk.
Az őszi szezon november közepén ért véget, melyet a 3. helyen zártunk. Az első 3 mérkőzést megnyertük, nagy fegyvertény volt, hogy rögtön az első fordulóban a volt NB2-es Bábolnát hazai pályán legyőztük. Utána 3 vesztes mérkőzés következett, amit az erős csapatok ellen (a tavalyi bajnok Kisbér is köztük volt) szenvedtünk el. Itt még érződött a csapaton, hogy nem vagyunk összeszokva, főleg a védekezéssel adódtak problémák. Ezen túllépve az őszi szezon utolsó 4 mérkőzésén 7 pontot szereztünk.
A téli alapozás január elején kezdődött. Sajnos a tél folyamán terem problémával küzdöttünk, heti egy alkalommal állt rendelkezésünkre terem. Úgy gondoltuk, hogy ez nem lesz elegendő a felkészüléshez. Nagy segítséget jelentett, hogy Orsós József vállalkozó tíz alkalommal ingyen biztosította az edzőtermét, ezzel is támogatva a csapatot. Köszönet érte! Edzőmeccseket is játszottunk, többször fogadott minket a komáromi NB2-es női csapat és a megyei Tarján csapata. Februárban, Tarjánban részt vettünk a Valentin napi női kézilabda tornán, ahol 2. helyezést értünk el, a TSC ifisei mögött. Gólkirálynői címet lábatlani játékos, Szabó Boglárka érdemelte ki.
Márciusban kezdődött a tavaszi forduló. A jó felkészülés ellenére az első mérkőzés vereséggel zárult a Kisbér csapata ellen. Az ezután következő 10 mérkőzésen veretlen maradt a csapat, ez is mutatva a sikeres felkészülést. Ebből ki kell emelni a Lábatlan-Kisbér 2. mérkőzését, hiszen itt 22:20-ra nyertünk! Azért volt ez fontos győzelem, mivel a Kisbér az elmúlt és az idei bajnoki évben sem kapott ki senkitől. Ezt a veretlenségi szériát (40 meccs) sikerült megtörnünk!

A csapat 2. helyen végzett! Ilyen sikeres évet még sosem zártunk.
1. hely: Kisbér 40pont
2. hely: Lábatlan 32 pont
3. hely: Tata 22 pont
A megyei gólkirálynői címet Ölveczki Krisztina érdemelte ki 190 góllal!
A csapat tagjai: Horváth Sándorné, Kiss Krisztina, Vanek Katalin, Vanek Dorina, Bazsó Anikó, Móni Katalin, Vigh Csilla, Ölveczki Krisztina, Szabó Boglárka, Reményi Rita, Varga Elvira, Molnár Éva, Kétyi Renáta, Ruzsa Anett, Gutter Anita, Genovese Agnese, Rézműves Dzsenifer.

Pár szó az utánpótlásról:
Fontos megemlíteni még a végén, hogy a női kézilabda egyre népszerűbb itt Lábatlanon, a kezdeti 2 fő utánpótláskorú játékos a tavaszi szezonban bővült 10 fővel. Bazsó Anikó Süttőn 4 éve foglalkozik utánpótlás neveléssel, iskolai időben minden hétfőn 16:30-18:00 között várja a kézilabdázni szerető gyerekeket, a süttői általános iskola tornatermébe. Idén Lábatlanon is elkezdődött a lányok toborzása, 8-10 lány rendszeresen jár edzésekre. Szeretnénk még népszerűbbé tenni ezt a sportágat a lányok körében. Szeretettel várunk minden általános és középiskolás lányt, aki szereti a kézilabdát vagy szeretné megtanulni. Minden pénteken 16:30-18:00 között várjuk a csajokat a régi Petőfi iskola tornatermébe! Az edzések ingyenesek!

Szeretnénk megköszönni az összes szurkolónknak a bíztatást! Köszönetet mondunk szponzorainknak a támogatásokért: Calmit Hungária Kft., Panoráma Étterem, Bárdos Csemege, lábatlani Polgárőrök, Holcim Hungária Zrt., Forest Kft., Orsós József vállalkozó, Wierl Lászlóné.

LÁBATLANI EGYETÉRTÉS SE
NŐI KÉZILABDA SZAKOSZTÁLYA

[ 2012.06.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-