nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Beszámoló oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Beszámoló
Tájékoztató Lábatlan Város Képviselő-testületének 2009. április 28-i üléséről

A képviselő-testület első napirendi pont során tájékoztatót hallgatott meg a két ülés között történt eseményekről. Április 3-án a Holcim díjátadón 500eFt-ot a Micimackó Óvoda, 300e Ft-ot a Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület nyert. Az Arany J. iskola egy Thomson típusú televíziót kapott. Ugyanezen a napon a Gerenday Házban Both Lehel és Fujimoto Mami zongora koncertje volt.


A Sziltop Nonprofit Kft. megkereste az önkormányzatot, hogy az esti gimnáziumot a továbbiakban az Arany J. Általános Iskola Rákóczi F. úti székhelyén szeretnék működtetni. A kérelemhez az önkormányzat hozzájárult.

Április 17-én Szántó József vezetésével helytörténeti kutatók tekintették meg a Holcim lábatlani gyárát. Április 22-én a polgármester a Rendőr Nap alkalmából jutalmat adott át Borosháziné Végh Angéla r. őrnagy, őrsparancsnok részére munkája elismeréseként.

Első napirendi pontként a képviselők meghallgatták Varga Ferenc Csaba r. ezredes beszámolóját a rendőrség 2008-as tevékenységéről. A kapitány kiemelte Árva Attila körzeti megbízott munkáját, melynek eredményeként a felderített bűncselekmények száma rendkívül megnőtt, összességében a bűnesetek száma kis mértékben csökkent településünkön.

A testület ezt követően vita nélkül fogadta el a 2008. évi költségvetés teljesítéséről szóló zárszámadást, valamint a szociális rendelet módosítását.

A képviselő-testület megalkotta az adósságkezelésről szóló helyi rendeletét. A rendelet alapján legalább hathavi közüzemi, közösköltség, vagy hitelintézeti tartozás esetén az önkormányzat a tartozás legfeljebb 75%-ra támogatást nyújthat. A támogatás feltétele továbbá a Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálattal történő együttműködés. A rendelet a város honlapján olvasható.

A képviselők a továbbiakban az önkormányzat által támogatott civil szervezetek beszámolóit hallgatták meg, majd megválasztották az Európa Parlamenti választás szavazatszámláló bizottságok tagjait.

Végül sor került a Zengő Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának és szakmai programjának elfogadására, melyet a szeptembertől induló bölcsődei ellátás indokolt.


[ 2009.05.04. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek