nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Beszámoló oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Beszámoló
Tájékoztató a képviselő-testület 2009. december 15-i üléséről. Az első napirendi pont során beszámoló hangzott el a két ülés között történt eseményekről.
November 28-án a Polgárőrség évzáró ünnepségén Boda Csaba alpolgármester úr adta át az önkormányzat jutalmát Bárdos Zoltán elnök által javasolt polgárőröknek.
November 29-én Advent első vasárnapján kerültek átadásra a képviselőtestület által megítélt kitüntetések, Dr. Lukácsy András Díszpolgári címet, Dudás Ádám kiemelkedő sportteljesítményéért Lábatlanért Emlékplakettet, Schmidt – Kovácsné Berta Andrea Polgármesteri Dícséretet kapott.
December 1-jén Richard Skeene tájékoztatta a polgármestert a Holcim szervezeti átalakulásáról, a jövőbeni terveiről.
December 9-ig tartó egy hónapos próbaidőszak alatt két fő összesen négy alkalommal igényelte az Egészségházba történő betegszállítást. A továbbiakban a betegszállítási igényeket Gyermekjóléti szolgálat térítésmentesen teljesíti a 461-091-es számon történt előzetes bejelentést követően.
December 10-én hivatalos értesítést kaptunk, hogy az „Épületenergetikai fejlesztések” pályázaton a két intézményünk részére – Arany János Iskola, Zengő Óvoda - 119.712.732.- Ft támogatást nyertünk, melyet az Arany János Általános Iskola és a Zengő Óvoda nyílászáróinak cseréjére, valamint utólagos homlokzati szigetelésére fordítunk.
A testület ismét tárgyalta az AVE Zrt. hulladékszállítás díjtételeire vonatkozó kérelmét. A döntés értelmében jövőre 4,6 %-kal emelkednek a hulladékszállítási díjak. Az átlagosan 5%-os emelés pontos díjtételei a továbbiakban olvashatóak.
A képviselő-testület elfogadta a Hétforrás Vízmű Kft. taggyűlésének javaslatát, mely változatlan fogyasztási árak mellett 102 Ft+Áfa/hó mértékű alapdíj bevezetését javasolta.
Következő napirendben ismét sor került a költésgvetési rendelet módosítására, a költségvetés összege 22 millió forinttal 964 millió forintra emelkedett.
A továbbiakban vita nélkül sor került a testület jövő évi munkatervének elfogadására, a Kistérségi Társulás Társulási megállapodásának módosítására is, melynek értelmében Kistérség egyes településein mozgókönyvtári szolgáltatás vehető igénybe. Lábatlanon az eddigi rendszer nem változik.
A testület 5 évvel meghosszabbította a Komtem Kft-vel temetőüzemeltetésre kötött szerződését, majd felülvizsgálta a 2004-ben elfogadott Szolgáltatásszervezési Koncepció megvalósulását, továbbá döntött az egykori dögkút rekultivációja érdekében pályázat benyújtásáról.

[ 2009.12.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek