nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Beszámoló a Gondozási Központ 2010. évi működéséről oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Beszámoló a Gondozási Központ 2010. évi működéséről
A törvényben meghatározott szociális ellátási formák tekintetében a törvény lakosságszámhoz kötődően ellátási kötelezettséget ír elő az önkormányzatok számára.
A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény meghatározza a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások biztosításának formáit lehetőségeit. A törvény célja, hogy- az egyéni és családi felelősségen túl- a szociális biztonság megteremtése és megőrzése érdekében meghatározza az állam által biztosított egyes szociális ellátások formáit, szervezetét, a szociális ellátásokra való jogosultság feltételeit, valamint az érdekérvényesítés garanciáit.
A szociális ellátás feltételeinek biztosítása az állam központi szervezeteinek feladata. A törvényben meghatározott szociális ellátási formák tekintetében a törvény lakosságszámhoz kötődően ellátási kötelezettséget ír elő az önkormányzatok számára. A fent hivatkozott jogszabály rendelkezései szerint, a város önkormányzatának a lakosság szám alapján ellátási kötelezettsége van étkeztetés, házi gondozás és idősek nappali ellátási formák biztosításában.
Településünkön e három alapellátási feladat a Gondozási Központ keretében kerülnek biztosításra.
A Gondozási Központ dolgozóival arra törekszünk, hogy e rohanó világban gondozottaink minél több odafigyelést, szeretetet kapjanak, amely fontos az általános állapotuk javulása érdekében.
Célunk, hogy hozzásegítsük gondozottainkat a ”sikeres öregedéshez” amikor az egyén fizikai és szellemi képességét és aktivitását megőrzi, és szociális kapcsolatait megtartja.

A teljes beszámoló letölthető ITT (.doc)


[ 2011.10.13. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-