nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Beszámoló Egerszalókról oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Beszámoló Egerszalókról
Lábatlaniak is jártak az ifjúsági találkozón 2011. június 15-én Egerszalókon a család éve jegyében. Téma: szerelem, párkapcsolat és a család.

Beszámoló Egerszalókról

Július 15-én reggel 6 órakor indultunk Tóth Bertalan atyával a messzi Egerszalók irányába, hogy részt vegyünk a család évében az immár 29. alkalommal megrendezett ifjúsági találkozón, melyen idén a szerelemről, párkapcsolatról, családról szóló témák voltak terítéken. Igaz, az 5 napos találkozóból csak egy napot tölthettünk ott, de így is nagyon tanulságos és élményszerű volt.
A program helyszíne a plébánia és templomkert volt, mely meglehetősen nagy kiterjedésű, viszont erre szükség is volt, mert a terület nagy részét a fiatalok sátrai foglalták el. Az ottani templom érdekessége, hogy a harangtorony a templomtól mintegy 50 méterre helyezkedik el. A közöttük található füves terület templomhoz közelebbi felén volt található a fő színpad, melyen a minden nap délelőtt és délután előadásokat hallgathattak a résztvevők.
Ezen a napon 9 óra után pár perccel Dr. Gloviczki Eszter kezdte előadását „A szerelem biokémiai háttere” címmel. Az ebben részt vevő kémiai és idegi folyamatokat nem a tudomány nyelvén, hanem egyszerű hétköznapi szavakkal és hasonlatokkal írta le, hogy mindenki jól megértse azt, ami igazán fontos. Az ő szavaival: „Isten nem azért alkotta így ezeket a molekulákat, mert így volt a legegyszerűbb, hanem mert így volt a legtökéletesebb”. Elmondta milyen hormonok és vegyi anyagok váltják ki a szerelem érzését és vesznek részt később is a párkapcsolatban. Megtudhattuk azt is, hogy milyen hátrányai, következményei vannak, ha egy pár tagjai csupán vagy nagyrészt a szerelem testi oldaláról közelítik meg kapcsolatukat.
Az előadás 10 óra után nem sokkal ért véget, ekkor a program résztvevőit kb. 10-es csoportokra osztották a szervezők és ezen kis csoportok tagjai egymás között beszélhették meg az előadáson hallottakat és ismerhették meg egymást. 11 óra körül kezdődtek a műhelyfoglalkozások, melyek egyikében a főelőadóhoz lehetett kérdéseket intézni, más helyszínen Kerényi Lajos atya folytatta az előző napokban megkezdett előadássorozatát. Másutt különféle mozgalmakkal és szerzetesközösségek életével, munkájával lehetett ismerkedni.
Délután 3 óra után Pál Ferenc atya érett és éretlen párkapcsolatról szóló előadását hallhattuk. Ő mókás stílusa ellenére komoly és elgondolkodtató tételeket sorolt fel, melyek alapján bárki eldönthette hogy párkapcsolata mennyire tekinthető érettnek. A téma komolysága ellenére ő sem állhatta, hogy be ne dobjon néha egy-egy poént. Ezek után Kerényi atya vezetésével bűnbánati liturgia és elmélkedés következett, majd mindenkinek lehetősége adódott, hogy szentgyónáshoz járuljon.
Este 6 órakor szentmise kezdődött Bíró László püspök atya celebrálásával. Beszédében felszólított, hogy az itteni és a világ bármely részén élő keresztény ifjúságnak példát kell adnia a többiek számára a párkapcsolatok tisztaságával és családi szinten is. A szentmise énekeihez a zenét a veszprémi Légierő Zenekara szolgáltatta. Este fél 8 után a lenyugvó Nap fényében indultunk haza, Lábatlan felé.
Azt hiszem, hogy a többiek nevében is mondhatom, egy igazán tanulságos napot és találkozót tudhatunk magunk mögött. Talán jövő évben több napra is ellátogatunk Egerszalókra.
További információk a találkozóról: http://szalokitalalkozok.hu/ illetve az elhangzott témával kapcsolatban: http://biztosut.blogspot.com/

[ 2011.07.25. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-