nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Bővülő foglalkoztatást hoz a munka törvénykönyve oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Bővülő foglalkoztatást hoz a munka törvénykönyve
A munkanélküliségi ráta 10,8 százalékra csökkent a második negyedévében. A 15-74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 809 ezer fő volt

Az új munka törvénykönyve lesz a kulcs ahhoz, hogy az elmúlt időszakban történtekkel ellentétben ne a munkanélküliség, hanem a foglalkoztatás nőjön - mondta Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője örömtelinek nevezve, hogy a legfrissebb statisztikai adatok szerint az előző negyedévhez képest 76 ezerrel többen dolgoznak ma hazánkban. A munkanélküliségi ráta 10,8 százalékra csökkent a második negyedévében. A 15-74 éves foglalkoztatottak létszáma 3 millió 809 ezer fő volt, a munkanélküliek száma a második negyedévben 461 ezerre csökkent.

A miniszterelnök szóvivője azt mondta, a foglalkoztatottak számának bővülése köszönhető az új, arányos, a munkavégzést támogató adórendszernek, és az országba sorra érkező munkahelyteremtő beruházásoknak is. A kormány feladata, hogy a foglalkoztatáshoz szükséges jogi környezetet megteremtse, ebbe a folyamatba illeszkedik az új munka törvénykönyvének őszre tervezett elfogadása is. Szijjártó Péter, rámutatott: az új munka törvénykönyve egyszerre kell, hogy szolgálja a foglalkoztatottság növelését és a munkanélküliség csökkentését.

A nyilvánosság rendelkezésére álló tervezethez - amelyet konzultációs munkaanyagnak nevezett - a szóvivő tájékoztatása szerint eddig is sok észrevétel érkezett, ezeket a nemzetgazdasági tárca megfontolja, majd ezt követően terjeszti a kormány elé javaslatát.

Lesz védett kor intézménye és olyan jogi környezetet kell teremteni, hogy a rászorulók számára segély helyett munkalehetőséget biztosíthasson az állam - szögezte le a biztos pontok között a szociális konzultáció eredményére hivatkozva Szijjártó Péter. Emlékeztetett arra is, hogy a Fidesz-frakció nyilvánvalóvá tette: csak olyan szabályozást támogat, amely lehetővé teszi a szülési szabadságról visszatérő anyák és a munkanélküliek munkaerőpiacra való visszatérését. Az új munka törvénykönyve mind a munkavállalók, mind a munkaadók érdekeit figyelembe fogja venni - mondta.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2011.07.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-