nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Bűnmegelőzési hírlevél oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Bűnmegelőzési hírlevél
2013. januárja - Lakossági hírlevél -  www.police.hu/komarom - A fémlopások megelőzése.

A hírlevél letölthető formátumban

A fémlopások megelőzése

A betörők az utóbbi időszakban „megkedvelték” a színesfémből és vasból készült tárgyakat, hiszen főleg a színesfém hulladékot jó áron veszik át a hulladéktelepek. A betörők nem kímélik sem a családi házakat, sem az ipari telephelyeket, ezért néhány jó tanácsot szeretnénk a bűncselekmények megelőzéséhez adni.

A vagyonvédelem terén fontos a mechanikai és az elektronikai védelem egyaránt. Nagyon fontos az építészeti bűnmegelőzési eszközök használata is, ezekkel olyan körülményeket lehet kialakítani, hogy „elvegyük a betörő kedvét” a bűncselekmény elkövetésétől.

Építészeti megelőzési lehetőségek:

• a ház vagy telephely udvara legyen belátható, ne legyen túl sűrű és magas növényzet
• a kerítés legyen erős, de átlátható
• az udvar legyen jól megvilágítva, legyen több mozgásérzékelős lámpa elhelyezve
• legyen látható, hogy a terület, épület el van látva védelemmel, így a betörő nem kockáztatja meg, hogy elfogják
• ne legyenek olyan tárgyak az udvaron, melyek segítségével a felső szinten levő nyílászárókat is meg lehet közelíteni (pl. létra, asztal, stb.)

Mechanikai védelmi lehetőségek:

• a betörők számára „vonzó” tárgyak, anyagok lehetőleg ne legyenek szem előtt, legyenek elzárva
• az épület legyen megfelelő nyílászárókkal ellátva, az ajtók, ablakok rendelkezzenek megfelelő zárral, hasznos az ablakokra ragasztható betörésgátló fólia is. A fólia láthatatlan, a fényt akadálytalanul átengedi, viszont nagyon erős, szinte lehetetlen betörni.
A hírevél tetölthető formátumban


Elektronikai védelmi lehetőségek:

• a mechanikai betörést akadályozó védelmi eszközök mellet fontos a betörést észlelő eszközök elhelyezése is. Ma már mozgásérzékelők, jó minőségű képet garantáló kamerák, helyi riasztó és távfelügyeletre kötött riasztó rendszerek állnak rendelkezésre

• elsősorban a telephelyek védelmét segítik nagyban az ún. infrasorompók, melyek láthatatlan infrasugarakkal védik a területet. ha valaki az infrasugarat megszakítja azzal, hogy belép a területre, a riasztórendszerbe kötött sorompó azonnal jelez. Az infrasorompó működési elve az alábbi képeken látható.

Amennyiben személyes, ingyenes vagyonvédelmi tanácsadást szeretne, osztályunk időpont egyeztetést követően vagyonvédelmi tanácsadó irodánkban rendelkezésre áll.

Időpont egyeztetés: 34/517-755 telefonszámon
vagy a bunmeg@komarom.police.hu e-mail címen

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály


[ 2013.01.09. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-