nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Bűnmegelőzési hírlevél 2011. november oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Bűnmegelőzési hírlevél 2011. november
Bűncselekmény áldozata lett? Forduljon bizalommal a Komárom – Esztergom Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatához
A bűncselekmény áldozatai számára nyújtható szolgáltatások:

• Érdekérvényesítés elősegítése: segítségnyújtás az ügyfél alapvető jogainak érvényesítéséhez, egészségügyi, szociális ellátások igénybevételéhez. Amennyiben az ügyfél szükségletei igénylik, érdekérvényesítés elősegítése keretei között áldozati státuszát hatósági bizonyítvánnyal igazoljuk, melyet okmányai pótlása során, költségmentességi kérelem előterjesztése során használhat fel.

• Azonnali pénzügyi segély: lakhatással, ruházkodással, élelmezéssel, utazással kapcsolatos, továbbá gyógyászati és kegyeleti jellegű kiadások fedezésére szolgáló egyösszegű támogatás. A segély bármilyen bűncselekmény áldozatát megilletheti, feltéve hogy a fenti költségek fedezésére a bűncselekmény következtében nem képes. A támogatást a bűncselekmény elkövetésétől számított 5 napon belül kell igényelni.

• Jogi segítségnyújtás: a bűncselekménnyel okozott kár, illetve a bűncselekménnyel összefüggésben keletkezett jog- vagy érdeksérelem elhárításához szükséges szakjogászi tanácsadás vagy beadvány szerkesztése. A támogatás bármely bűncselekmény áldozatának jár, feltéve, hogy a havi nettó jövedelme - közös háztartásban élők esetén az egy főre eső nettó jövedelem - nem haladja meg a 171.828.- Ft-ot.

• Kárenyhítés: célja a bűncselekmény miatt bekövetkezett igazolt vagyoni kár teljes vagy részbeni megtérítése, vagy a bűncselekmény következtében a rendszeres jövedelemben bekövetkezett csökkenés részbeni enyhítése. A támogatás
o szándékos, személy elleni erőszakos bűncselekmények sértettjeinek, és ezek (egy háztartásban élő) egyenes ági hozzátartozóinak, házastársainak, eltartottjainak jár,
o feltéve, hogy a sértett testi épsége, egészsége a bűncselekmény következményeként súlyosan károsodott és
o a havi nettó jövedelme - közös háztartásban élők esetén az egy főre eső nettó jövedelem - nem haladja meg a 171.828.- Ft-ot.
A Komárom – Esztergom Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztályának elérhetőségei:

Cím: 2800. Tatabánya, Népház u. 12.
Telefon: 34/512-790, Fax: 34/512-791
Osztályvezető: Dr. Gulyás Renáta
E-mail: gulyasr@pjsz.gov.hu
Ügyfélfogadás: hétfőn és csütörtökön 9-13 óráig, kedden 13-16 óráig, szerdán 13-18 óráig
Nyitvatartás: hétfőn, kedden, csütörtökön 8-16 óráig, szerdán 8-18 óráig, pénteken 8-14 óráig

További fontos információk, letölthető anyagok a honlapon:
www.kih.gov.hu/alaptev/aldozatsegito

A Szolgálat kihelyezett ügyfélfogadást tart minden hónap második péntekjén 9 és 12 óra között Esztergomban, az Igazságügyi Szolgálat területi irodájában (2500 Esztergom, Kossuth Lajos u. 13. ¼.)


www.police.hu/komarom


[ 2011.11.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-