nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Bűnmegelőzési Konferencia oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Bűnmegelőzési Konferencia
Bárdos Zoltán is képviselte megyénket kedden (augusztus 25) a miskolci egyetemen tartott Kiemelt Bűnmegelőzési Konferencián

Esztergom és Lábatlan képviselte megyénket a Kiemelt Bűnmegelőzési Konferencián

Bodrogai Sándor, az Esztergomi Polgárőr Egyesület elnöke és Bárdos Zoltán, a lábatlani polgárőrség vezetője képviselte megyénket kedden (augusztus 25) a miskolci egyetemen tartott Kiemelt Bűnmegelőzési Konferencián. A találkozón részt vett Túri András rendészeti államtitkár, Dr. Bencze József rendőr altábornagy, Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Csóra György, az OPSZ alelnöke. A megbeszélés legfontosabb témája a kistelepülések közbiztonságának javítása, a működő polgárőr egyesületek munkájának segítése, illetve új egyesületek létrehozása volt. A konferencián Dr. Bencze József ismertette a romagyilkosságok nyomozásában elért eddigi eredményeket és szó esett arról a jól működő rendszerről is, amely a rendőrség és a polgárőrség együttműködéséről szól a településeken.

Az Országos Polgárőr Szövetség 14 pontban dolgozta ki a feladat-végrehajtási tervet.

1. A megyei polgárőr szövetségek a rendőrség segítségével elemezzék a kistelepülések közbiztonsági problémáit és határozzák meg a feladatellátás szükséges lépéseit.

2. Kezdeményezzék polgárőr egyesületek létrehozását azokon a településeken, ahol nem működnek ilyen csoportok.

3. Az alacsony rendőr létszám miatt szervezzék meg mindenhol az egy rendőr-egy polgárőr közterületi szolgálati formát.

4. A szervezetek vállalják el a megyei rendőr-főkapitányságok területén mindenhol augusztus 1 és december 31 között a folyamatos polgárőr jelenlétet.

5. A polgárőrségek segítsék minden településen a bűnmegelőzési fórumok működtetését.

6. A működő egyesületek a kormánytól kapott támogatások segítségével erősítsék a polgárőrök felkészülését, módszertani oktatások indításával.

7. A kistelepüléseke, a helyi sajátosságokat figyelembe véve, az önkormányzatok épületében, saját házban, irodában biztosítsák a polgárőrségek elérhetőségét a lakosok számára.

8. A "fertőzött" településeken, a kritikus időszakokban szervezzenek posztos polgárőr szolgálatot, amely növeli a lakosok közbiztonság érzetét.

9. A megyei szövetségek segítségével a kistelepülésekre mobil polgárőr szolgálatot biztosítsanak azok a nagyobb városok, ahol jól működnek a polgárőr egyesületek.

10. Igényeljék mindenhol a "Szomszédok egymásért mozgalom" megszervezését vagy megerősítését.

11. Indítsák be minden településen az egy általános iskola-egy polgárőr mozgalmat és vegyenek részt a polgárőrök a diákok felkészítésében is.

12. A polgárőrségek vegyék fel a kapcsolatot a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzatokkal és biztosítsanak felvételi lehetőséget a kisebbségi tagok számára is.

13. A polgárőrök minden településen tartsák a kapcsolatot az egyedül élő idősekkel.

14. Az Országos Polgárőr Szövetség még idén szervezzen fórumot a pontok megvitatására a polgármesterek, önkormányzati képviselők bevonásával.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2009.08.27. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-