nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Busz menetrend oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Busz menetrend
Változik a helyközi autóbusz menetrend megyénkben. A Vértes Volán új járatokat is indít.

Vasárnaptól változik a helyközi autóbusz menetrend

Változik a helyközi autóbusz menetrend megyénkben. A Vértes Volán új járatokat is indít. A munkába és iskolába járók igényeihez igazodva vasárnaptól (december 12.) többek között Tatabányáról Oroszlányon át Székesfehérvárra és Tatabányáról Szegedre is új járatok indulnak, a tatabányai Ipari Park pedig nem csak Tata felől, hanem Oroszlány irányából is elérhetővé válik menetrendszerinti járatokkal. A helyi járatok menetrendje nem változik.

Az országos menetrendváltozás időpontjához igazodva december 12-én (vasárnap) üzemkezdettől lép életbe a Vértes Volán Zrt. új, 2011. évi helyközi menetrendje. Az új menetrend 450 ezer kilométer éves futásteljesítmény erejéig tartalmaz új járatokat. Ez a több mint 11-szer volna elég az Egyenlítő mentén a Föld megkerülésére. Az új menetrend tehát számos új eljutási lehetőséget biztosít az utazók számára.

Mint azt Németh Tamás, a közlekedési vállalat vezérigazgatója elmondta, már a menetrendváltozást megelőzően is történtek járatfejlesztések, amiket a most megjelent menetrendi kiadvány természetesen már tartalmaz. Új vonalat nyitott Vértes Volán ez év szeptember 1-jétől Komárom-Komárno között. Naponta hat járatpár közlekedik, kapcsolatot teremtve a Duna két partján fekvő szomszédos városok között. A járatok gyorsan kedveltté váltak. Az utazások célja többnyire iskolába-, munkába járás, de jelentős számban veszik igénybe az autóbuszokat a komáromi gyógyfürdőbe, illetve a bevásárlási céllal utazók is. Szintén szeptember 1-jétől közlekednek új menetrendszerinti járatok a tatabányai Ipari Parkon át. A Tatabánya és Tata felől naponta közlekedő 6-6 járat a gyárak dolgozóinak munkába járását és hazajutását teszi lehetővé.

December 12-étől a tatabányai Ipari Park nem csak Tata felől, hanem Oroszlány irányából is elérhetővé válik menetrendszerinti járatokkal. Az Oroszlányból naponta közlekedő 6 járatpár indulási ideje ez esetben is a gyárak műszakváltási rendjéhez igazodik.

December 12-étől új járatokat indítanak Tatabányáról Oroszlányon át Székesfehérvárra 8:30 és 18:30 órakor. Székesfehérvárról 20:45 órakor indul vissza új járat, ezzel a két város a késő délutáni órákban is elérhetővé válik autóbusszal. A Székesfehérvárra közlekedő 8:30 órai autóbusz nem ezen az útvonalon jön vissza, hanem Székesfehérvárról 10:00 órakor Győrbe megy, majd Győrből 14:30 órai indulással tér vissza Tatabányára.

Új távolsági járatokat indít a Vértes Volán Tatáról Tatabánya és Oroszlány érintésével Kecskemétre. A tanév tartama alatt munkanapokon közlekedő járatok elsősorban a munkába, iskolába igyekvők igényeit igyekszik kiszolgálni. Az autóbusz hétvégeken és a nyári tanítási szünetben a Velencei tóhoz közlekedik, a kikapcsolódni és szórakozni vágyók utazását biztosítva. A járat érdekessége, hogy az autóbusz Dunaújvárosig megy tovább, így Dunaújvárosból is eljutást biztosít a Velencei tóhoz.

Szintén a diákok utazását könnyíti meg mindkét irányban a hetek első iskolai napját megelőző munkaszüneti napon (tehát általában vasárnap) a Tatabánya és Szeged között közlekedő új járatpár. Az autóbusz 13:00 órakor indul Tatabányáról, 17:30 órakor érkezik Szegedre, onnan 18:40 órakor indul vissza, és Tatabányára 23:50 órakor érkezik.

A Tatabányáról Bábolnán és Győrön át Bük gyógyfürdőig közlekedő autóbusz útvonalát menetrendváltozástól Szombathelyig hosszabbítja meg a Vértes Volán. A járat ezt követően szabad- és munkaszüneti napok helyett naponta közlekedik, 6:05 órakor indul Tatabányáról, és a Szombathelyre utazók 10:42 órakor szállhatnak le az autóbuszról a vasi megyeszékhelyen.

Újabb Budapestre közlekedő járat tér be Szárliget, Nagyegyháza és Óbarok felé. A Tatabányáról naponta 6:48 órakor közlekedő járat menetrendváltozástól 3 perccel korábban, 6:45 órakor indul. A betéréssel az e településeken élők is jobban igénybe tudják venni az autóbusz-közlekedést a főváros felé irányuló napi ingázásaik során.

Ezenkívül számos egyéb változást is tartalmaz a 2011. évi új menetrendkönyv, amely az elővételi pénztárakban a tavalyi áron, 595 Ft-ért vásárolható meg. A változások a www.vertesvolan.hu internetes oldalon is olvashatók. Az internetes oldal tájékoztatást nyújt az autóbuszok december havi közlekedési rendjéről is, ami a karácsonyi ünnepek és a téli tanítási szünet miatt rendhagyó.

A helyi járatok menetrendje 2010. december 12-én nem változik.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.12.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-