nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Cementgyár oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Cementgyár
Nem kezdődhet meg az új cementgyár építése Nyergesen. A bírósági eljárás jelenleg is folyamatban van.

Felfüggesztette a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság a Nyergesújfalura tervezett Holcim cementgyár egységes környezethasználati engedélyének végrehajtását, így a cég nem kezdheti el az építkezést. Az Országos Környezetvédelmi Főfelügyelőség által kiadott engedélyező határozat hatályon kívül helyezését civil szervezetek és önkormányzatok kérték a bíróságtól, mivel véleményük szerint a 76 hektáron meginduló zöldmezős építkezés visszafordíthatatlan károkat okozna a térségben.

Az ügyben a Holcim Hungária Zrt beavatkozóként perbe lépett a Föfelügyelőség oldalán. A most meghozott elsőfokú döntés azt jelenti, hogy a cég a bírósági döntés végeztéig nem kezdheti meg a munkálatokat Nyergesen. A bírósági per arról folyik, hogy a Környezetvédelmi Főfelügyelőség által kiadott engedélyező határozat jogszerű volt-e.

forrás:kekduna.hu


[ 2009.07.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek