nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Coop Segély Alapítvány adománya oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Coop Segély Alapítvány adománya
Június 29-én a Coop Segély kamionja Komárom-Esztergom megyébe is kiszállította a több raklapnyi alapélelmiszereket tartalmazó adományát.

Coop Segély Alapítvány adománya Komárom-Esztergom megyébe is megérkezett

Tata, 2011. június 29. – A Coop Segély Alapítvány a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve idén több mint 6000 különleges ellátást igénylő gyermek étkeztetését támogatja országszerte. Június 29-én a Coop Segély kamionja Komárom-Esztergom megyébe is kiszállította a több raklapnyi alapélelmiszereket tartalmazó adományát.

A Coop Segély Alapítvány a tavaly megkezdett program folytatásaként 2011-ben a „különleges szükségletű gyermekek” – 0-3 éves korú, kortól függetlenül a tartós beteg, és fogyatékkal élő – étkeztetését 20 millió forint értékű élelmiszeradománnyal segíti országszerte, a mai nap folyamán Komárom-Esztergom megyébe is ellátogatott.
Magyarország felemelkedése a gyermekek, a jövő generációjának a kezében van. „A szolidaritás és az összefogás jegyében a Coop Segély Alapítvány legfőbb célja, hogy társadalmi szerepvállalásával felhívja a figyelmet arra a több ezer gyermekre, akik gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkednek. A család nyújtotta biztonság számukra ismeretlen, így mindannyiunk felelőssége a megfelelő háttér biztosítása számukra” – mondta Dr. Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ elnöke a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Diákotthona és Gyermekotthonában tartott nyilvános adományátadás alkalmával.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium adatai alapján a normatív állami hozzájárulás mértéke szükséglet szerint különbözik; 2011-ben a különleges ellátást igénylő gyermekekre eső rész 842.750,- Ft/fő, a nem különleges gyermekek esetében ez az összeg 739.000,- Ft/fő éves szinten. Az élelmezésre fordított napi minimum költség pedig 687,- Ft-ban van meghatározva.

„A minisztériumi adatok ismeretében minden segítség jól jön a gyermekek számára. A Coop Segély Alapítvány támogatását saját márkás termékekből összeállított adományokon keresztül valósítjuk meg. Az adománycsomagba hosszú szavatossági idővel rendelkező alapélelmiszerek (liszt, cukor, tej, olaj, tészta, rizs stb.) kerültek. A sajátmárkás termékek minőségéért felelősséget vállalunk, valamint gondoskodunk az adományok megyei szintű logisztikai elosztásáról, ezzel is csökkentve az Alapítvány kiadásait” – mondta az elnök.

Valamint hozzátette, hogy nagy öröm volt számukra, hogy a gyermekotthonok támogatásában partnerként tudtak együttműködni a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal. A szaktárca Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztály Gyermekvédelmi Osztálya a TEGYESZ (Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) igazgatóságainak közreműködésével szakmai szempontok alapján 6385 főben határozta meg a különleges ellátásra szoruló gyermekek létszámát. Komárom-Esztergom megyébe 156 gyermek étkeztetéséhez járult hozzá az Alapítvány.

„A számtalan pozitív visszajelzés, a 32.000 munkatárs támogatása, valamint Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár személyes kiállása programunk mellett egyértelműen visszaigazolta számunkra, hogy a „különleges ellátást igénylő” gyermekek támogatásával helyes célokat tűztünk ki magunk elé” – hangsúlyozta Dr. Zs. Szőke Zoltán.

„Tisztelt vendégek, kedves gyerekek, akik itt vagytok velünk. Röviden 4 szóval tudnám kifejezni a bennem zajló gondolatokat: hála, magyar termék és a buzdítás. Szeretném megköszönni a Coop minden munkatársának, akik ezt az Alapítványt elindították, akik ezt a támogatást lehetővé tették a gyermekek számára. Fontos szempont, hogy nekünk, állami szereplőknek milyen közegben kell mozognunk, milyen gazdaságban kell a gyermekvédelmi területen helyt állnunk. Lényegesnek tartom, hogy közösen szívünkön viseljük a gyermekek sorsát, és a problémákat közösen oldjuk meg. Fontos, hogy egy erős gazdaságban a magyar tulajdonban lévő tőkeerős vállalkozások is a fenntarthatóságot biztosítsák. Ezúton buzdítok mindenkit, hogy vigyék jó hírét ennek a programnak, és legyen példaértékű minta ez a társadalmi szolidaritást elősegítő alulról jövő kezdeményezés” – mondta Dudás Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztályának vezetője.

„Szeretném megköszönni a Coop Segély Alapítványnak a megyénkbe szállított adományt. Intézményünk keretein belül két bizottság is működik: a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottság, valamint gyermekvédelmi szakértői bizottság. Ezeken a bizottságokon keresztül az itt élő gyermekekkel mind találkoztunk már, ismerve az összes gyermek élettörténetét, nehéz sorsát. Minden különleges figyelem fontos számukra, ahogy a Coop Segély adománya is nagyon nagy segítség” - emelte ki Metka Katalin, a Komárom-Esztergom Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója.

„Nem titkolom, régi jó barátság fűz Dr. Zs. Szőke Zoltánhoz, az ÁFEOSZ elnökéhez, akitől a Coop Segély Alapítványról hallottam. Nagyon szimpatikus nekem ez a 100%-ban magyar tulajdonú cég, amely mindenkor a magyar termékeket részesíti előnyben. Jómagam is nap mint nap járok az üzleteikbe, ahonnan mind ez ideig elégedetten távoztam; az Alapítvány létrehozása is nagyon nemes cselekedetre vall.
Minden forint számít a megyénkben is, és örömmel tölt el, hogy a támogatás azokat a gyermekeket segíti, ahol leginkább szükség van rá. Kemény időket élünk, amikor próbálunk elégséges körülményeket biztosítani számukra. Az intézményeink dolgozói is mindent megtesznek az ellátottakért, akiknek valamiért kevesebb jutott... A megye nevében köszönöm az ajándékot, hiszen az intézmények amennyivel kevesebbet költenek majd élelmezésre, annyival több marad egyéb más területekre” – mondta Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke.

További információk:
Széles Anikó
SKY Marketing Communications
1036 Budapest, Lajos u.80.
Tel: (361)487-74-44
Mobil: (3630) 921-9639
E-mail: szaniko@skymarketing.hu

Háttéranyag
Coop Segély Alapítvány
A Coop Gazdasági Csoport – cégfilozófiájából eredően – alapítása óta mindig is nagy hangsúlyt fektetett a nemzeti identitás, a kulturális értékek megőrzését célzó rendezvények, civil szervezetek, művészeti alkotócsoportok, a Magyar Olimpiai Csapat és mozgalom, sportegyesületek, más civil kezdeményezések támogatására országos és regionális szinten.
A 100 százalékban magyar tulajdonú üzletlánc Magyarország legnagyobb kereskedelmi hálózataként, szinte az összes településen jelen van az országban, így testközelből ismeri az emberek problémáit. A Coop Gazdasági Csoport a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként, 32.000 együtt érző munkatárs véleményét is figyelembe véve hozta létre 2010-ben a „COOP SEGÉLY” a bajba jutottak megsegítéséért Alapítványt, amely a hátrányos helyzetű csoportok, személyek társadalmi esélyegyenlőségének elősegítésére, valamint az árvizek és egyéb természeti csapások károsultjainak megsegítésére fordítja figyelmét.
A tavalyi év végén az alapítvány kuratóriuma Dr. Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának elnökletével megkezdte működést. Szociális támogatási céllal, 2010 decemberében az Alapítvány több mint 50 millió forint értékű vásárlási utalványt és élelmiszer segélycsomagokat adott át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvíz és a Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely környéki vörös-iszap katasztrófa károsultjainak. A tavalyi adományok átadása során a támogatottak pozitív visszajelzései megerősítették az Alapítvány nemes célkitűzéseit.

Coop Gazdasági Csoport háttéranyaga
A Coop üzletlánc a hazai piac legnagyobb forgalmú kiskereskedelmi franchise rendszere. A kizárólagosan magyar tulajdonban lévő lánc közel 700 kis- és középvállalkozást fog össze, ezáltal az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója is egyben. Az üzletláncban forgalmazott cikkek legnagyobb hányada hazai gyártású és magyar munkaerő által előállított termék, beszállítói között nagy arányban megtalálhatóak a kistérségi termelők is. A Coop üzletlánc a közel 3000 franchise boltja mellett további 2000 üzletet lát el áruval. A bolthálózat az ország 3000 településén van jelen, naponta mintegy 1,5 millió vevő fordul meg boltjaiban, a foglalkoztatottak száma jelenleg már a 32.000 főt is meghaladja. A Coop Csoport gazdasági súlyát mutatja, hogy tavalyi összforgalma meghaladta az 510 milliárd forintot.

[ 2011.07.03. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-