nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Csak részsikert hozott az ötödik piszkei pályázat oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Csak részsikert hozott az ötödik piszkei pályázat
Elfekvő, leselejtezett eszközökre és külső telephely megvételére is érkeztek pályázatok, összességében 160 millió forint értékű vagyon talált gazdára.

A felszámolónak csak néhány gépet sikerült értékesítenie a Piszkei Papírgyár vagyonából. Elfekvő, leselejtezett eszközökre és külső telephely megvételére is érkeztek pályázatok, összességében 160 millió forint értékű vagyon talált gazdára. Ez elenyésző összeg ahhoz képest, hogy az egész üzem teljes irányárát 3 milliárd 186 millió forintban jelölték meg a legutóbbi kiírásban. A görög Zeritis-csoport érdekeltségébe tartozó Piszkei Papírral szemben több mint tízmilliárd forint összértékű követelést nyújtottak be hitelezői. Az állami bérgaranciát is igénybe véve a papírgyári alkalmazottak fele kapta meg eddig teljes mértékben a járandóságát. A gyár vagyonának értékesítéséből befolyó összegből várhatóan csak a biztosítékkal rendelkező hitelezők részesülhetnek. A felszámoló várhatóan novemberben ír ki új pályázatot a megmaradt vagyon értékesítésére.

Bár minden eddiginél több, tizenkilenc pályázat érkezett a felszámolás alatt lévő lábatlani Piszkei Papír Zrt. vagyonelemeinek megvásárlására, a felszámoló mégis elégedetlen az eredménnyel. Ecsédi András felszámolóbiztos, az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt. munkatársa lapunknak elmondta: a közelmúltban zárult, immár ötödik kiírásban változtattak a feltételeken.

Az előző pályázatokon kizárólag egyben, szakmai befektetőnek kívánták eladni az egykor több mint négyszáz dolgozót foglalkoztató papírgyárat azzal a szándékkal, hogy újraindítsák a termelést. Ezzel a lehetőséggel azonban nem éltek a befektetők, ezért az ötödik pályázaton már részenként is lehetett ajánlatot tenni a berendezésekre, üzemrészekre és gépsorokra.

Ezúttal akadt szakmabeli vásárló néhány feldolgozógépre, olyanokra, amelyekkel az alapanyagból elkészíthető a végtermék, a szalvéta vagy egészségügyi papír. Ezen gépek jelentős része elkelt, az alappapírt gyártó gépek iránt viszont nem mutatkozik jelentős érdeklődés.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.11.04. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-