nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Csökkent térségünk pollenterhelése oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2020
előre
Csökkent térségünk pollenterhelése
Nagy mértékben lecsökkent a tölgy virágporának mennyisége és tovább csökkent a platán koncentrációja is.

   
 

Múlt héthez képest ismét visszaesett térségünk összpollenterhelése. A tavaszi fák virágzása túljutott a csúcsidőszakon, a kora nyári gyomoké azonban csak most indul el. Tetőzik a fenyő pollenszórása és erősödik a pázsitfüveké is.

A legnagyobb mennyiségben ezúttal is az eperfafélék pollenszemei vannak jelen a levegőben, de hirtelen nagy mértékben felerősödött a fenyőfélék pollenszórása is. Nagy mértékben lecsökkent viszont a tölgy virágporának mennyisége és tovább csökkent a platán koncentrációja is. A nyír virágzása az előző hetihez hasonlóan alakult, a dió szórása kis mértékben csökkent. Most már mindenütt elindult a pázsitfűfélék szezonja, lecsengőben van viszont a fűz, a ciprus- és tiszafafélék, illetve a vadgesztenye virágporszórása. Az allergén gombaelemek mennyisége csökkent a légkörben.

forrás:kekduna.hu


[ 2009.05.11. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek