nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / CSR Hungary díj oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
CSR Hungary díj
Átadták az idei CSR Hungary díjakat - CSR Menedzsment-Nagyvállalatok kategóriában díjat kapott a Holcim
A CSR Hungary 2009 Konferencia (2009. október 15.) keretén belül került sor újra a CSR Hungary Díj 2009 ünnepélyes átadására, valamint bemutatkozott a CSR Hungary Index. Takács János a Bíráló Bizottság elnöke, az Electrolux Közép-Kelet-Európai Holding vezetője ismertette az idei év CSR Hungary díjazottjait:
CSR Menedzsment-Nagyvállalatok kategória: Holcim Hungária Zrt.
Kiemelt felelősségének tudatában arra törekszik, hogy élen járjon a fenntartható építészeti megoldások elterjesztésében, példát mutasson a CSR területén is, és értéket teremtsen a vele kapcsolatban állók számára. A fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége alapján célja, hogy egységnyi mennyiségű termék előállítását minél kevesebb erőforrás felhasználásával, minimális hulladékképződéssel és a lehető legkisebb környezetre gyakorolt hatással valósítsa meg.

Mit mutat a CSR Hungary Index
A CSR Hungary Index (a CSR Hungary és a Nézőpont Intézet közös projektje) eredményei alapján a cégek jelentős része még kizárólag üzleti etikai kérdésként, nem pedig versenyelőnyként, vagy a versenyben maradás feltételeként tekint a vállalatok társadalmi felelősségvállalására. Ugyanakkor a kérdőívet kitöltő vezetők kétharmada jelezte, hogy fontos, vagy nagyon fontos vállalata számára a társadalmi felelősségvállalás.

A CSR alkalmazásának elsődleges indoka a cég társadalmi megítélésének javítása. Vállalati CSR-politikája elsősorban a nagyvállalatoknak van, míg a kisebb méretű cégek esetében kevésbé elterjedt a CSR használata. Az elmúlt két évben jellemzően inkább a nagyvállalatok tudták növelni CSR-költésüket. A megkérdezettek közel 60 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a hazai jogszabályi környezet nem támogatja a vállalatok társadalmi felelősségvállalását.


[ 2009.11.24. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-