nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Demonstrációról a Kemma.hun oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Demonstrációról a Kemma.hun
Mintegy százötvenen vettek részt Lábatlanon, a papírgyár előtti parkolóban a most befejeződött demonstráción.
Se gáz, se víz, se villany, éhes ember bekattan!

Mintegy százötvenen vettek részt Lábatlanon, a papírgyár előtti parkolóban a most befejeződött demonstráción. A megjelentek, immár nem először elmaradt fizetésüket követelték.

A transzparenseken egyebek mellett a következőket is olvashattuk: "Munkát, kenyeret!", "Se gáz, se víz, se villany, éhes ember bekattan".

A demonstráción döntés született arról, hogy megvárják a görög nagykövet válaszát arra a levélre, amelyet a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke juttatott el hozzá. Kedvezőtlen válasz esetén a görög követség előtt tüntetnek majd a lábatlaniak.

Az alábbiakban közöljük Paszternák György levelét:

Tisztelt Nagykövet Úr

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetség elnökeként fordulok Önhöz a 100 százalékban görög tulajdonban lévő Piszkei Papír Zártkörűen Működő Részvénytársaságnál (Cg. 11-10-001435, székhely: 2241 Lábatlan, Rákóczi út 161., adószám: 11185297-2-44) kialakult helyzet miatt.

A Piszkei Papírgyár közismerten régóta gazdasági nehézségekkel küszködik, amelynek eredményeként ma 420 ember bizonytalan helyzetbe kerül. A vállalat valamennyi döntéshozó vezetője, beleértve a közvetlen tulajdonosi jogokat gyakorló személyt - a munkavállalóknak bérfizetési kötelezettségét nem teljesítve - országunkat elhagyta. Jelenleg a szakszervezetnek nincs tárgyaló partnere. A munkavállalók megélhetési nehézségekkel szembesülnek (nem tudják számláikat kifizetni, családtagjaiknak a szükséges élelmiszereket megvenni, banki tartozásaikat nem tudják kiegyenlíteni).

Mindannyiunk számára világos a magyar jogszabályok gazdasági társaságokra vonatkozó rendelkezései, de számunkra elfogadhatatlan az a magatartás, amelyet a tulajdonosok a kiszolgáltatott helyzetbe kerülő munkavállalókkal szemben tesznek.

Ezért kérjük a T. Nagykövet Urat, hogy lehetőségéhez képest tegyen meg mindent a tulajdonosok felé, hogy a 420 munkavállaló legalább a törvény által biztosított juttatásaihoz mihamarabb hozzáférhessen. A tulajdonosok mérhetetlen erkölcsi kárt okoztak Görögország megítélésében a Piszkei Papírgyárhoz kötődő valamennyi munkavállaló előtt.

Kérem, hogy lépéseiről szakszervezetünket tájékoztatni szíveskedjen, hogy az Ön által tett intézkedésekről a létbizonytalanságban élő munkavállalókat tájékoztathassuk.

Mellékelten csatoljuk a cég bírósági bejegyzését, amelyben megtalálható valamennyi képviseletre jogosult személy.

Tisztelettel:

Paszternák György

elnök

[ 2009.03.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek