nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Drogprevenciós tréning Esztergomban oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Drogprevenciós tréning Esztergomban
A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt május 9-10-én az esztergomi Erzsébet parkba, a Biztonság Szigetére
Az esztergomi rendőrség drogmegelőzési programja 2 részből áll. Egy interaktív kiállítás látható a volt Megyeháza dísztermében Köztes átmenetek címmel, ahova elsősorban középiskolás gyerekeket várnak. A program másik része a Biztonság Szigete címet kapta. Ennek a tréningjén vettünk részt iskolánkból tíz kollégámmal egy szombati napon az esztergomi rendőrkapitányságon. A foglalkozás célja, hogy segítséget nyújtson a pedagógusoknak abban, hogy a prevenció területén a megfelelő ismereteket tudják közvetíteni a tanulók felé.

Székely Zoltán kistérségi közbiztonsági referens bevezetőjében bemutatta a Biztonság Szigete programot. Beszélt a társadalmi bűnmegelőzés rendszeréről, a gyermek- és fiatalkorú bűnözés, áldozattá válás lelki hátteréről, a kábítószer problémájáról. Kiemelte a pedagógusok szerepét, valamint az iskola és a család együttműködésének fontosságát.

Erdélyi Krisztián tűzoltó parancsnok a tűzvédelem szerepéről, jelentőségéről, ennek iskolai lehetőségeiről beszélt. Lengyel K. Péter pszichológus a kábítószer hatásairól, a fiatalok drog felé fordulásának okairól tartott tanulságos előadást. Hangsúlyozta a család részéről az odafordulás fontosságát. Tanácsokat hallhattunk a drogozás tüneteinek felismeréséhez. A gyerekjóléti szolgálat munkatársa a konfliktushelyzetek kezeléséhez, megoldásához adott tanácsokat, Meggyes Miklósné drámapedagógus a drámapedagógia eszközeiről beszélt a bűnmegelőzésben. A szerepjátékok jó lehetőséget adnak arra, hogy megismerjük a gyerekek véleményét a drogokról, játékszenvedélyről, egyéb függőségekről.

A tréning tanulsága, hogy az iskola, a pedagógusok csak a szülőkkel, a családdal együtt tudnak eredményt elérni, és sokkal könnyebb a problémát megelőzni, mint orvosolni.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt május 9-10-én az esztergomi Erzsébet parkba, a Biztonság Szigetére, ahol többek közt egy diszkóbalesetet fognak modellezni.

A programot az Esztergomi Várszínház és Kultúrmozgó támogatta finom ebéddel és íróeszközökkel.

Molnárné Harkai Marianna
pedagógus


[ 2009.04.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek