nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Duna Nap 2008. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Duna Nap 2008.
Képes beszámoló
Június nyolcadikán, három hete elkeseredetten meredtem magam elé az eresz alatt állva. A fejemre csöpögő víztől persze nem lettem derűsebb, csak az járt az eszemben, ha Medárd napján esik, negyven napig esik! És ha a sokat esik, a vízállás csak nő és nő, mígnem elönti az egész partot a Duna. De mégis szerencsénk volt, ügyesen fohászkodtunk a napsütésért, úgy tűnik, megérdemeltük a jó időt.
A Duna Napon már reggel dolgos tagok és segítők csapatai lepték el a partot, és tízkor az volt a fő gondunk, jönnek-e a várva várt gyerekek, a kedves látogatók. Szorgosan próbálták végig az ügyességi játékokat, és csak ugráltak és ugráltak, forogtak és forogtak- már a forgó hordóban, ami a felnőtteket is annyira vonzotta. Nem volt csemete, aki ne tudott volna válaszolni a természetről szóló kérdésekre, mert „ Addig innen el nem mehetsz, míg nem tudod, kinek a gyereke az ebihal!”, így végül megkapták az ajándékszelvényt, melynek fejében markukat üthette a mézédes vattacukrot vagy a ropogós pattogatott kukoricát.
A Lábatlani Sirályok SE – Zoltek Nyergesújfalu SE kajak-kenu versenyének 10 futama 15 órakor kezdődött, és a nagy széllel nehezített versengést másfél órán keresztül nézhette a népes látogatóközönség. Az ifjú versenyzőkkel mindkét egyesület elégedett lehet, kiegyenlítettek voltak az eredmények, elsősorban a gyerekek nagy örömére. Külön kiemelném az egyre erősödő Sirály versenyzők közül Barina Dávid, Daróczi Gábor, Ollé Tamás, Vincze Márk kenuösszeállítást, akik szép fölénnyel nyerték a futamot, és csak gratulálhatunk Balázs Dávidnak, Hacsa Adriennek, Király Patriknak, Pintér Róbertnek és Rozmán Eszternek a kiváló szerepléshez és a szép sikerhez az egyes kajakok különböző futamaiban.
Az eredményhirdetés után a Holló Együttes nagyon jó hangulatú fellépését a Soundtrack koncertje követte, nekik sikerült a keményebb zenéért rajongó felnőttek kedvében járni. A Piramix zenekar számomra olyan koncertélményt adott, amit már nagyon rég, boldogult ifjú koromban élhettem át utoljára.
Sirály erőpróbák terén ebben az évben két Sirály parancsolta maga mögé a mezőnyt, a legjobb horgonydobó Urbán András, a legeredményesebb sörivó Csurja Péter volt.
Szeretném újra megköszönni minden támogatónk felajánlását, minden tagunk munkáját, amivel elősegítették a Nemzetközi Duna Nap ez évi megünneplését.
Hogy ne hiányozzon a végéről a jövőbe tekintés: Jövőre Veled ugyanitt!

Baráti üdvözlettel

Sujbert Levente


Nemzetközi Duna Nap Támogatók 2008

A Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület szervezésében megrendezendő Nemzetközi Duna Nap rendezvény támogatóik segítsége nélkül nem jöhetett volna létre, köszönjük mindannyiuk segítségét!
Támogatóink:

Lábatlan Város önkormányzata
Holcim Hungária ZRT
Árkádok KFT
Benning KFT
Berti Cipő
Calmit KFT
Debber Trans KFT
Design Labor
Éberle József
Ébi Cukrászda
Endrédi Roland
Fehér Ádám
Fischer- Bau KFT
Fülöp Kőfaragó KFT
Giacintó Virágbolt
Halmos Edmond
Kasza Imre
Király BT
Király KFT
Léna Divat
Megawatt KFT
Mélykuti Tibor
Molnár Zoltán
Nothart Trans KFT
Nyergesi Fivérek KFT
Oláh Zoltán
Pisz-Therm KFT
Piszkei Öko KFT
Piszke-Net KFT
Polgárőrség Lábatlani Szervezete
Pren- Ker BT
Primusz Péter
Schmidt Zoltán- Kontakt Műszaki
Singer István
Szalai és Társa BT
Szlávik Béla
Zozek BTKorábban:

Ünnepeljünk együtt! A Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület szervezésében ez évben is rendezvénnyel ünnepelhetjük a Nemzetközi Duna Napot. Városunk Duna-partja nem csak a természetbe vágyók programjainak ad otthont ez évtől, hiszen idén megkezdtük az érdeklődő gyerekek kajak-kenu képzését. Újdonsült ifjúsági tagjaink aktív részesei lesznek a programoknak, várunk mindenkit, aki a vízi sportok ezen ágait szívesen megismernék segítségünkkel.

Biztosak vagyunk benne, hogy nem az 1994-ben született Duna Védelmi Egyezmény miatt érdemelte ki folyónk mindannyiunk kiemelt gondoskodását, érezzük, hogy csak így őrizhetők meg természeti értékei az elkövetkező generációk számára.

A Nemzetközi Duna Nap célja, hogy felhívja a figyelmet erre a számos nemzet által naponta használt, és sokszor kihasznált folyóra, és ezáltal egyfajta dunai szolidaritást alakítson ki.

A programok gyerekek és felnőttek részére délelőtt kezdődnek, több helyszínen párhuzamosan zajlanak:

10- 14 óra: Virgonckodó játszópark: sajtlabirintus, óriás memória, óriás amőba, lufis darts, gólyalábak, toldi botok, szerencse patkó, horgászat hídról és még sok érdekes ismeretterjesztő és hagyományörző népi játék

14- 18 óra: 2008 évi Sirály erőpróba dicsőségért és díjakért: - horgonydobó verseny

- mentőgyűrű célba hajítás
- sör emelő és sörivó verseny
- csapatversenyek, vetélkedők
- kareoke gyerekeknek

10- 18 óra: Ingyenes szórakoztató programok - sétakocsikázás lovashintóval

- ugrálóvár
- henna- és arcfestés

15 óra: Ifjú Sirályok és Sirálylányok kajak-kenu bemutatója

16-17 óra: Holló Együttes műsora gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt

19.30: Soundtrack- Tarantino Connection együttes koncertje

21.30: PIRAMIX zenekar Gallai Péterrel és Závodi Jánossal

A délután folyamán gyermek vendégeink kedvében járunk ingyen vattacukorral és pattogatott kukoricával!
Folyamatosan üzemel a sörsátor, a lepény sütő kemence, amerikai hot-dog kocsi és a kürtöskalácsos!
Egész nap Fiat bemutató a ZS Autócentrum jóvoltából!

Minden kedves vendégét várja, a Lábatlani Sirályok SE

[ 2008.07.03. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-