nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Duna Nap 2010. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Duna Nap 2010.
KÉPEKKEL!!!Helyszín a Gerenday Kert! A Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület ez évben is rendezvénnyel ünnepel - 2010. június 26. (szombat)

A Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület ez évben is rendezvénnyel ünnepli a Nemzetközi Duna Napot, ünnepli a Dunát, melynek városunkhoz tartozó partja egyre többször ad otthont a természetbe vágyók programjainak. Nem engedjük elfelejteni lakóinknak, mekkora érték ez, mely óvó odafigyelésünkkel mind több embertársunk kikapcsolódásának lehet színhelye.
Mi az, ami ünneplésre ad okot ez évben is, június utolsó szombatján?
A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság kezdeményezésére 2004. június 29-én ünnepelték először a folyó menti országok az első Nemzetközi Duna Napot, abból az alkalomból, hogy tíz évvel korábban született meg a folyó és vízgyüjtője védelmében a Duna Védelmi Egyezmény. A Nemzetközi Duna Nap célja, hogy felhívja a figyelmet erre a számos nemzet által naponta használt, és sokszor kihasznált folyóra, és ezáltal egyfajta dunai szolidaritást alakítson ki.

Nemzetközi Duna Nap 2010 június 26.

Meghívó

A Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület ez évben is rendezvénnyel ünnepli a Nemzetközi Duna Napot, a programok gyerekek és felnőttek részére a Gerenday -kertben:

12 órától: Játszópark: sajtlabirintus, gólyalábak, diótörő és még sok érdekes ismeretterjesztő és hagyományőrző népi játék és feladat, melyek teljesítői megforgathatják a szerencsekereket ajándékok reményében
Euro- bungee trambulin, óriás légvár

16 óra: Grimm Busz Színház: Az őskor a hőskor
Vidám, zenés szórakoztató darab kicsiknek és nagyoknak

18.00- 19.30:
Firkin- ír kocsmazenekar koncertje

Az őrült ír zenekart 2008 nyarán alapította Péter János fuvolás. A FIRKIN-t, amely a modern ír kocsmazene féktelenül vidám műfaját honosítja meg Magyarországon. Tovább...19.30- 20.30:
2010 évi Sirály erőpróba: - horgonydobó verseny
- mentőgyűrű dobó verseny
- sör emelő és sörivó verseny
20.30- 22.00: Farkas Family Band koncertje

22 óra:
Mátrix zenekar fellépése


A délután folyamán gyermek vendégeink kedvében járunk ingyen vattacukorral és pattogatott kukoricával!
Folyamatosan üzemel a sörsátor, a lepény sütő kemence és a kürtőskalácsos!

Egész nap Fiat és Kia bemutató a ZS Autócentrum jóvoltából!

Minden kedves vendégét várja, a Lábatlani Sirályok

Mi ez a Dunánál?

Újdonság a Duna-parton, ami sokaknak első számú igény, sokaknak nem fontos, de mellette érdektelenül elmenni lehetetlen!
Állíthatom, kevés olyan ember van, aki ne tudná, élnek Sirályok Lábatlanon. Vannak nagyok, akik szinte csak dolgoznak, gereblyéznek, sepernek, lapátolnak, szegelnek, és vannak kicsik, akik semmit sem tesznek. Vagy mégis megteszik, amit tudnak? Azzal, hogy hetente kétszer- háromszor izzadva lesik, amit edzőjük kiabál? Sípra szaladnak- hasra és újra fel, békaügetésben szökdelnek, bordásfalra másznak, így telik minden november.
És december, január, és mind, amíg nem jön el a május, amikor mindenki vízhatlan, elsüllyeszthetetlen fura tárgyba ülve végre útra kel. Kilométereket evez, mert ezreket maga mögött hagyva lehet csak az, amire szíve mindig hajtja, dobogón álló versenyző.
Becsüljük meg mindkettőt! A nagyot, aki munkája után mulatságot keres- és megoszt mindenkivel - színpadon szórakoztató számokat figyel, vagy a kicsit, akiknek csak az a fontos, hogy jó hajójuk a sima vízre juthasson.
Tehát mi ez? Felül egy színpad, ami városunk tartalmas rendezvényeit szolgálja, alul egy csónaktároló, ami gyerekeink nevelésének egyik eszköze.
Védd meg mindkettőt! A tiéd! Vagy a testvéred, gyerekeid, unokáid, barátaid azok, akik mint színpadot ismerik fel, vagy éppen sok órát töltenek ott mint nagy vagy kicsi Sirály.
Köszönet mindazoknak, akik segítettek megvalósítani ezt az álmot: egyesületünk tagjai, Lábatlan Közösségi Céljaiért Alapítvány, Süttő Község Önkormányzata, Halmos Kő KFT, Király Kaputechnika BT, Virág Transz KFT

Baráti üdvözlettel: Sujbert Levente

A rendezvényt támogatja:

  

[ 2010.07.05. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-