nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Duna Nap- Hullámok hátán oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Duna Nap- Hullámok hátán
Hatodik alkalommal ünnepeltük rendezvénnyel ez év július 1-jén a Dunát, végre ebben az évben a két kényszerű pályaelhagyás után a parton.
És végre harmadik nekifutásra megrendezésre került az Első Lábatlan Sárkányhajó Kupa, bár az észak-nyugati szél minden tőle telhetőt megtett, hogy a hajóinkon kívül lelkesedésünket is tovasodorja. Minden hajós barátunk óva intett, ilyen szélkorbácsolta tarajos hullámok közé ne merészkedjünk, megszületett a nehéz döntés, és a sok kabátba bújt kíváncsi örömére nagy izgalommal letettük a két sárkányt. Csak egy bemutató kört ígértem a kis sirályokkal, hisz ők már bizonyítottak a tajtékzó budapesti Dunán, bíztunk benne, hogy kormányozásommal itt is végighúzunk egy-két látványos hosszt. Na, ezt látva már a nevező csapatokat le sem lehetett volna beszélni a hajózásról. A kifejezetten hűvös, szeles idő ellenére az bebizonyosodott, hogy ez a sportág nem csak a versenyzőket, hanem a szurkolótábort is vonzza. Futam futamot követett, míg végre a döntő után ünnepelhettük a győzteseket. Ifjúsági kategóriában a Sirályok nyertek, a Sárkányfiókák előtt, a felnőttek versenyében az aranyérmet Fehér Imre Dragon Speed csapata érdemelte ki, ezüst érmes a Retro söröző Másnaposok csapata, bronzérmes holtversenyben Gerdán Róbert és Páncél Mihály MSK csapata és a Sirályok 2. csapat.

A további résztvevők is derekasan helytálltak a szeles időben erősen hullámzó vízen, abban a verseny végére mind sorstársak voltunk, hogy vacogva vártuk a váltóruhát és az eredményhirdetést.
Szakadatlan üzemelt az Eurobungee trambulin, az ugrálóvár, bemutatkoztak a Sirályok Holcim- Díjon nyert játékai, harsogott a Country, ontotta finomságait a kemence, a kürtöskalács sütő, a hot-dogos, mégsem fogyott úgy a friss sör a csapolóból, mint egy igazi nyári napon. Sajnos a rossz idő miatt néhány hagyományos játékunkat is el kellett ez évben felejtenünk, a vacogók valahogy sem emelni, sem meginni nem kívánták az egy liter versenysört, nem pörgött a vattacukor, és zsákban marad egy évre megannyi macska-ajándékunk. A kimelegedést ígérő horgonydobó és mentőgyűrű hajító verseny népszerűbb volt, a horgonydobó győztese Szeibert Imre lett, aki 20,9 métert dobott, a mentőgyűrű hajítót Gerdán Róbert nyerte 15,1 méterrel.
Tavaly azt kértük, idén végre ne legyen árvíz. Hát 2012-re kiegészül a kívánság néhány plusz fokkal, és szélcsenddel.
Köszönetet szeretnék mondani miden felnőtt és gyerek Sirálynak a kitartó lebonyolításban, de rendezvényünk nem jöhetett volna létre támogatóink önzetlen segítsége nélkül sem:
Lábatlan Város Önkormányzata, Holcim Hungária ZRT, Alács László, Árkádok KFT, AVE Tatabánya ZRT, Borbély János, Calmit KFT, D-Mobil BT, Éberle József, Ébi Cukrászda, Halmos Edmond, Héjjas Mihály, Király Kaputechnika BT, Király KFT, Nyáras Sportegyesület, Piszkenet KFT, Polgárőrség Lábatlani Szervezete, Retro Söröző, Szivárvány Festékház- Ollé KFT, Tűzoltóság- Nyergesújfalu, ZS Autócentrum KFT.

Sujbert Levente
Lábatlan Sirályok SE elnöke


[ 2011.08.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-