nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Ebösszeírás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Ebösszeírás
Ha változás történt az Ön által tartott ebekkel kapcsolatban, kérem töltse ki adatlapunkat az adatok aktualizálása céljából.

2012-ben módosult az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény, mely alapján 2012-ben  sor került településünkön az ebösszeírásra.

- Ha Ön 2012-ben már tartott ebet. és az ebek adataiban nem állt be változás, úgy nincs további teendője.

- Ha 2012. óta tart kutyákat, úgy kérem töltse ki az adatlapot, vagy személyes fáradjon be a Polgármesteri Hivatalba (Lábatlan, József A. u. 60.) és hozza magával a kutya oltási könyvát az adatok rögzítése céljából!

-Ha az Ön 2012-ben már tartott ebet és velük kapcsolatban változás történt, úgy kérem küldje el a nevét, lakcímét és a a változással érintett adatokat a  polghiv@labatlan.hu címre, vagy a 33/517-508 faxszámra,  vagy töltse ki teljes körűen ismét az adatlapot. Kitöltöm most az adatlapot !

A kötelező ebösszeírásban a lábatlani állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező ebtulajdonosok vesznek részt. Az ebtulajdonos elektronikusan, vagy személyesen az Önkormányzatnál adatlap kitöltésével tehet eleget kötelezettségének. A kitöltött adatok utólagosan kerülnek ellenőrzésre.

Információ a kitöltéssel kapcsolatban: 33/517-506 (munkaidőben)

Kitöltöm az adatlapot! 

GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések)

1.  Lesz Lábatlanon ebadó?

Nem, a képviselő-testület úgy döntött, hogy a településen nem vezeti be az ebrendészeti hozzájárulást (ebadót).  A tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente egy alkalommal ebösszeírást végez az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján.

2.  Kötelező részt venni az ebösszeírásban?

Igen.

3. Néhány adatot nem tudok, ilyen esetben mit tegyek?

A *-gal jelölt alapadatok kitöltése után rögzíthető a nyomtatvány. Ezek pontos kitöltése után az ebtulajdonosnak további feladata nincs.

4. Nincs internetem, Hírmondót nem kaptam.

A lakóingatlanon kerül sor az összeírásra.

5. Elrontottam az adatlap kitöltését, de csak a "küldés" után vettem észre, mit tegyek?

Újra, teljes körűen ki kell tölteni az adatlapot a helyes adatokkal. Az adott lakcímre vonatkozó utoljára rögzített adat fog szerepelni az ebnyilvántartásban.

6. Változás történt az adataimban, mit tegyek?

A polghiv@labatlan.hu címre, vagy a 33/517-508 faxra küldje el a változással érintett adatokat, vagy töltse ki teljes körűen ismét a táblázatot.


[ 2015.01.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek